Otvorena je serija velikih potpisa u Flamengu: Mišael kupljen za 7.500.000 evra!

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.01.20. | 20:17

Očekuju se još dva zvučna pojačanja

U danu kada je izgubio svoj najveći biser Rejnijera, Flamengo je utešio navijače najskupljim pojačanjem ove zime. Ugovor za Rubronegre je potpisao napadač Mišael koji je došao iz Gojasa u transferu teškom 7.500.000 evra.

Mišael ima 23 godine i igra na poziciji levog krila. Izuzetno je brz igra i dobar dribler koji diže publiku na noge. Prošle sezoine je za Gojas dao devet golova na 35 mečeva, ali više od golova je oduševljavao atraktivnim potezima i driblinzima.  Ove zime se za njega raspitivao i Korintijans, ali nije mogao da ispoštuje cenu koju je postavio Gojas. Na kraju je Flamengo kao trenutno najbogatiji brazilski klub izašao sa ponudom od 7.500.000 evra i otkupio 80 odsto Mišaelovog ugovora. Igrač je prošao lekarske preglede i potpisao ugovor do 2024. godine.

Izabrane vesti

On je treće veliko pojačanje Flamenga ove zime. Velikan sa Marakane je rešio da se ozbiljno pojača i da pride zadrži šampionski tim koji je pokorio Brazil i Južnu Ameriku u istoj sezoni. Pre Mišaela, kao slobodan igrač je došao odlično štoper Gustavo Enrike (26) iz Santosa, a od moskovskog Spartaka je pozajmljen krilni napadač Pedro Roša kojeg su Rusi pre dve i po godine platili Gremiju čak 12.000.000 evra.

Međutim, to nije sve. Svakog momenta se očekuje da Fla potvrdi još dva velika pojačanja.

Zadnji vezni Tijago Maja je doputovao u Rio de Žaneiro pre nekoliko dana. Vezista stiže iz Lila koji ga je pre dve godine platio Santosu 14.000.000 evra, ali ove szeone je izgubio mesto u timu trenera Gatjea. Flamengo je dogovorio Majinu pozajmicu do kraja godine, a onda će se opet voditi razgovori sa Francuzima o eventualnom otkupu.

A drugo, možda i najveće, pojačanje čiji se potpis očekuje svakog trena je brazilski napadač Pedro iz Fiorentine. I on je doputovao pre nekoliko dana u Rio, očekuju ga lekarski pregledi i potpis ugovora. Pedro je prošlog leta prešao iz redova Falmenogovog najvećeg rivala Fluminensea u Fiorentinu za 11.000.000 evra. kao jedan od najvećih talenata brazilskog fudbala koji je jedno vreme čak bio i želja Real Madrida. Želeo ga je letos i Flamengo, ponudio 12.000.000 evra, ali je Flu odbijao svaku ideju o prodaji najvećeg talenta gradskom rivalu.

U Firenci je Pedro potpuno razočarao i na četiri odigrane utakmice sakupio samo 59 minuta bez postignutog gola. Eksplozija Dušana Vlahovića i dolazak Kutronea su značili da Viola više ne računa na njega. Flamengo se javio i dogovorio pozajmicu Pedra za 2.500.000 evra plus opciju da ga otkupi posle godinu dana za 15.000.000 evra.

Očekuje se Flamengo uskoro postigne i definitivan dogovor sa Interom oko otkupa najboljeg igrača Gabigola za 20.000.000 evra i o 20 odsto od narednog transfera. Gabigol je odigrao fntastičnih godinu dana za Flamengo kao pozajmljen fudbaler Nerazura i klub je spreman da sruši transfer rekord Južne Amerike za njegov otkup.

Sa ostankom Gabigola i dolascima tri zvučna pojačanja u napadu, očekuje se da klub napusti neko od nosilaca igre iz prethodne sezone. A to će najverovatnije biti sjajni napadač Bruno Enrike koji je odbio ponudu za produžetak saradnje i ima astronomske ponude iz Kine.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara