Martineli i Balogun u zagrljaju (©Reuters)
Martineli i Balogun u zagrljaju (©Reuters)

Otvorena trka za potpis Baloguna: Arsenal spustio rampu na transfer u Monako, čeka se Inter

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 12:05

Američki napadač bliskiji opciji da karijeru nastavi na Đuzepe Meaci...

Nikada Folarin Balogun nije dobio pravu šansu u Arsenalu. Ni neće je dobiti kod Mikela Artete, iako je prethodne sezone “eksplodirao” u Remsu. Nemilosrdno je tresao mreže u francuskoj Ligi 1, samo u šampionatu dao je 21 gol i bio je jedan od najboljih strelaca. Efikasniji su bili Kilijan Embape, Aleksandre Lakazet i Džonatan Dejvid, a stajao je rame uz rame sa Loisom Opendom, koga je RB Lajpcig otkupio za 43.000.000 evra.

Naplatio je dobru sezonu Lois Openda, naplatiće je i Folarin Balogun. Ne manjka interesovanja za američkog napadača i trenutno postoji jedna dilema: hoće li nazad u Ligu 1 ili će završiti u Seriji A. Otvorena je trka za ofanzivca Tobdžija, ponude polako pristižu, a londonski klub je odbio prvi od - Monaka.

Izabrane vesti

Bril Embolo se povredio, stradali su ligamenti i tim iz Kneževine je po hitnom postupku krenuo u potragu za napadačem. Ne žele u sportskom sektoru da eksperimentišu, već da potpišu igrača koji im “garantuje” golove i na koga momentalno mogu da se oslone. Izbor je pao na Folarina Baloguna, ali... 

Monaku neće biti lako da dobije bitku za potpis Amerikanca. Svesni su toga i na stadionu Luj Drugi.

“Balogun je veoma interesantan igrač, ali osim nas, i drugi klubovi ga smatraju izuzetno interesantnim”, rekao je trener Adi Hiter

Mladog napadača hvalio je na sav glas Tijeri Anri, teško da su kvalitetne partije bilo kome promakle, nije mogao nikome Folarin Balogun da prođe ispod radara. Na Interovom se našao i u narednih nedelju dana Arsenal će vagati ponude. Čeka da vidi šta nude Nerazuri. 

Romelu Lukaku izigrao je milanski klub, izvisio je Inter za Đanluku Skamaku i u fokusu su mu trenutno Folarin Balogun i Mehdi Taremi. Italijani će navodno ponuditi 23.000.000 evra za iranskog napadača, što će Porto izvesno odbiti, jer zahrteva minimum 30.000.000. Bude li tako, na Đuzepe Meaci bi mogli da se okrenu Amerikancu i pošalju ponudu Tobdžijama. 

I sam Folarin Balogun je bliskiji opciji da nastavi karijeru na Đuzepe Meaci, nego na Azurnoj obali. Tamo mu je dobar prijatelj Timoti Vea. No, moraće sve strane da se usklade. Monako mu je sigurica, ako podigne ulog i pošalje poboljšanu ponudu.


tagovi

Folarin BalogunInterMonakoArsenalLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara