PET NA PET - Stefan Momirov: Pored roditelja uzor mi je bio Predrag Peđa Stojaković

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.03.20. | 11:50

Mladi košarkaš rado se seća osvojene zlatne medalje sa kontinentalnog prvenstva u Slovačkoj

Rođen je u Vršcu. Kao dečak bavio se belim sportom, fudbalom da bi se konačno posvetio košarci. Presudnu ulogu imala je košarkaška porodica Momirov iz koje je Stefan potekao.  Tokom košarkaške karijere igrao je za Crvenu zvezdu, FMP, Vršac…Biran je za najboljeg sportistu rodnog grada zbog osvojenog zlata sa juniorskom reprezentacijom Srbije kad je bio jedan od ključnih igrača. Potom, šampionske titule u Roda junioskoj ligi Srbije koju je uzeo sa Zvezdom.

Nedavno je postao slobodan igrač, jer se sporazumno rastao sa Panterima iz Železnika. Na Mozzartovo pitanje šta dalje Stefan kaže da je već dobio određene ponude, ali da se čeka rasplet dešavanja pred Superligu. Nije imao sreće u jučerašnjem MOZZART – ovom plemenitom listiću, ali da pogledamo Stefanove odgovore za našu rubriku “Pet na pet”.  

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima, osim košarke, i kojim?
“Godinu dana sam trenirao veliki tenis, a čak pet godina fudbal. Pošto potičem iz košarkaške porodice, mama je bila državna reprezentativka, igrala je i na Evropskom prvenstvu. Takođe, tata je bio  košarkaš, pa je bilo logično da i ja uplovim u košarkaške vode”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Svakako mama i tata, ali obožavao sam Peđu Stojakovića. Mislim da je bio najbolji u svakom pogledu. Ne samo igračkom”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“U fudbalu gajim simpatije ka londonskom Čelsiju”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Svakako kontinentalno prvenstvo sa reprezentacijom Srbije do 18 godina. Finalna utakmica u Slovačkoj, protiv Španije, koju smo dobili i osvojili zlatnu medalju”.

5.Životni i sportski moto?
“Poštujem rad, upornost i disciplinu”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Francuske, MARSELJ dočekuje AMIJEN. Možda je Olimpik izgubio trku sa vodećim PSŽ – om , ali se trudi da sačuva drugo mesto. Gosti imaju šansu da se izvuku iz crvene zone ispadanja, ali su im potrebne pobede, a ne samo tri remija koja imaju u poslednje vreme. Da mogu da uzmu bodove Marselju pokazuje rezultat od 3:1 u poslednjem okršaju. Olimpik je svoju poslednju utakmicu dobio, a ima bolji međusobni skor, 4:0:1.

“Probajte, iz jedan u jedan, uz tri plus”.

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara