Screenshot
Screenshot

Ovakvim golom ulazi se u lokalne mitove: Derbi Medeljina rešen u 87. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.09.23. | 06:00

Dotični Viktor Moreno jedva da je dao dvocifreni broj golova u karijeri, ali je ovaj vredniji od nečijih stotinu

Nema baš mnogo važnijih stvari u životima stotina hiljada ljudi u Medeljinu od fudbala i navijanja za Independijente ili Atletiko Nasional. Na dan derbija sve drugo staje, razmišljaće se sutradan o borbi za egzistenciju i ostalim nedaćama...

Prethodne noći po srednjoevropskom vremenu odigran je jedan od takvih "Klasiko Paisa" derbija. Trijumfovao je domaći Independijente 1:0 (0:0) golom 29-godišnjeg Viktora Morena. Za istoriju, erupciju 45.000 zvanično prisutnih na stadionu Atanasio Žirardo i stvaranje budućih kultova.

Izabrane vesti

Ako je verovati dostupnim podacima Morenu je ovo 13. pogodk u seniorskom fudbalu, računajući i drugu kolombijsku ligu, pa je štoperov podvig utoliko značajniji. Jasno je da će u narednim sedmica uživati epitet najpopularnijeg čoveka u gradu i saznati samu bit značenja pojma"pet minuta slave".

Iako je sezona u Klausuri tek na polovini, bitka u Kolumbiji se polako kristališe. Dosta je timova u konkurenciji za trofej, ali je Independijente sada u pol-poziciji sa dva boda prednosti u odnosu na ljutog gradskog rivala.




tagovi

KolumbijaAtletiko NasionalIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara