Ove megatransfere čekamo

Vreme čitanja: 11min | pon. 17.06.19. | 11:33

Samo probrani bogataši mogu da izdvoje najveće sume novca, a posle dolaska Edena Azara u Real za 100.000.000 evra fudbalski svet s nestrpljenjem iščekuje novu transfer bombu

Čitaoci portala MOZZART Sport danima unazad su slali pitanja kada ćemo otvoriti proslavljenu rubriku TRANSFERI UŽIVO, a zbog ogromnog interesovanja rešili smo da ovogodišnji blog posvećen dešavanjima na fudbalskoj pijaci započnemo pre 1. jula i zvaničnog otvaranja kapija na tržištu!

Kako i dolikuje, uz vašu omiljenu letnju poslasticu priredili smo i dva teksta posvećena transferima koji su već završeni, te megalomanskim poslovima koji su na čekanju. Videli smo da su klubovi širom Evrope već iskeširali preko milijardu evra za transfere, a sada vas uvodimo u priču oko 11 megatransfera koje čekamo do 31. avgusta! Samo probrani bogataši mogu da izdvoje najveće sume novca, zato je krug i sužen na svega nekoliko imena, a posle dolaska Edena Azara u Real za 100.000.000 evra (bez bonusa) fudbalski svet s nestrpljenjem iščekuje novu transfer bombu!

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO – ponedeljak, 17. jun

Voleli bismo da nam pišete i iznesete svoje mišljenje o tome koji vi transfer s nestrpljenjem iščekujete, kao i to da li vam i koja priča najviše privlači pažnju, odnosno da li ima još neko ime koje se možda nije našlo na ovoj listi. 

Vežite se - polećemo!

Antoan GRIZMAN (Barselona, Mančester junajted, PSŽ)

Nije da se u fudbalu ne događaju čuda, ali ovde je, što bi narod rekao, sve jasno 1/1. Antoan Grizman će ovog leta zaista napraviti taj sledeći korak u karijeri i zaigrati tamo gde su ga svi čekali još pre ravno godinu dana. Probao je još jednom da sa Atletikom pojuri taj pehar Lige šampiona, potpisao ugovor na gotovo 25.000.000 evra godišnje – toliko ga novca čeka i u Barseloni –, ali se taj pokušaj završio bolno... Zbog toga više nema ljubavi između Atletika i Grizmana, a prvi čovek kluba Migel Anhel Hil Marin potvrdio je da će svetski šampion s Francuskom preći u Barselonu.
“Jasno je gde će Gizman igrati sledeće sezone. U Barseloni. Znali smo to još u martu“, poručio je Hil Marin.

Šta je već završeno u prelaznom roku: Ode milijarda

Kako je odavno poznato, Barselona sada čeka 1. jul kako bi se Grizmanova otkupna klauzula spustila sa 200.000.000 na 120.000.000 evra, čime bi se završila ova španska sapunica.

Istina, ljudi iz Mančester junajteda i Pari Sen Žermena se nadaju da bi svojim novim, ambicioznim projektima mogli da privuku Grizmana, ali čini se da je ovde već sve jasno...

Matijs DE LIHT (PSŽ, Barselona, Juventus)

Kapiten Ajaksa je podeljen između „četiri vatre“ i trenutno nije ni na nebu, ni na zemlji. Zbog fudbalskog stila koji preferira svi ga vide u Barseloni, finansijski bi najbolje mogao da se obezbedi u Parizu, opet najbolji štoperi se razvijaju u Juventusu... Na kraju će De Lihtova karijera najverovatnije zavisiti od toga gde će ga poslati njegov lukavi agent Mino Rajola. Italijanu holandskih korena je nedavno ukinuta suspenzija za rad u svojoj branši, pa će sada pokušati da izmuze klubove za što bolje uslove za De Lihta, ali i da sebi obezbedi najbolju proviziju jer je to njegov modus operandi.

Francuski mediji nedavno su pisali da je De Lihtova devojka nedavno viđena u Parizu kako gleda kuću za njihov zajednički život, a ne treba zaboraviti da je novi-stari sportski direktor PSŽ Leonardo od svojih poslodavaca dobio jasne instrukcije da Ajaksovu zlatnu koku mora da dovede po svaku cenu. U Barseloni su navodno skeptični zbog arogancije holandskog štopera i zato su sve dalje od odluke da isplate Ajaksu traženih 75.000.000 evra – verovatno uz dodatne bonuse –, dok je De Liht nedavno otkrio da ga je zvao Kristijano Ronaldo lično i poručio mu da dođe u Juventus. Prema određenim navodima Barselona De Lihtu nudi godišnji ugovor od 7.500.000 evra, Juventus oko 10.000.000, a PSŽ čak 15.000.000 evra neto!

Pol POGBA (Real Madrid, Juventus)

Koliko juče je Pol Pogba izjavio da je „verovatno došlo vreme za novi izazov u karijeri“, što je alarmiralo ljude iz Mančester junajteda. Samo dan kasnije pravo s Old Traforda stigla su uverenja da će Pogba ostati Đavo i posle leta, što je mnoge iznenadilo. Pogba je, to i ptice na grani znaju, između Reala i Juventusa. Zinedin Zidan mu je nedavno u telefonskom razgovoru poručio da se ne premišlja mnogo i da je ovo pravi trenutak za njegov dolazak u Madrid. Sad ili nikad. Nedavno su u fudbalskim kuloarima osvanule informacije da je Real postavio niz uslova kako bi Pogba zaista postao Kraljević, a jedan od njih je da se Mino Rajola odrekne svoje provizije! Osim toga Real je navodno postavio granicu za ovaj transfer na 125.000.000 evra i preko te sume neće ići preko ni za cent, dok je još jedan od uslova da Pogba prihvati umanjenje godišnjih primanja sa 17.000.000 evra u Junajtedu, na 12.000.000 evropskih novčanica... Na Old Trafordu su okačili etiketu sa cenom od 170.000.000 evra na Pogbin dres, a možda bi ih odobrovoljila kombinacija koja se sve češće pominje – da Real uz određenu svotu novca u paketu dostavi i ugovor Gereta Bejla...

Što se Juventusa tiče, prvi operativac Fabio Paratići se već susreo u Londonu s ljudima iz Junajteda kako bi razgovarali o mogućem transferu. Šuška se da je Pogba više zainteresovan za transfer u Torino zbog onih starih emocija koje gaji prema italijanskom gigantu. Moguće je, ipak, da će Juventus zbog visine traženog obeštećenja pre izabrati onu drugu opciju i dovede još jednog vezistu bez uloženog centa uz Arona Remzija. To je Adrijen Rabio, koji je trenutno u Italiji i pregovara s Bjankonerima oko ugovora...

Sergej MILINKOVIĆ SAVIĆ (Juventus, PSŽ)

Klaudio Lotito nema problem s tim da Sergej ode iz Lacija, samo želi da za njega naprati novac ekvivalentan epitetu najboljeg veziste Serije A. Što Srbin zvanično i jeste. A ta cena je postavljena negde između 90.000.000 i 100.000.000 evra. Za trećinu je niža nego u isto vreme prošle godine, ali opet dovoljno visoka da novac može da izdvoji samo probrana elita. To su, u ovom slučaju, Juventus i PSŽ. Kontroverzni biznismen i prvi čovek Lacija već je nekoliko puta javno govorio o tome da sa Juventusom nema nikakav dogovor za Sergeja, dok italijanski mediji danima pišu da srpski vezista ima usmeni dogovor sa Damom na petogodišnji ugovor vredan 25.000.000 evra. Problem je opet u obeštećenju, ali i tome što Juventus paralelno vodi pregovore i sa Junajtedom oko Pogbe. Sergej je svakako povoljnija opcija, a Juve već pokušava da Lotita smekša tako što bi obeštećenje od 100.000.000 evra bilo umanjeno kroz ugovore Spinacole i Romera.

Pari Sen Žermen je u situaciji da mora da plati traženo obeštećenje, ali u ovom trenutku nije spreman da ide iznad 75.000.000 evra zbog cele problematike koja se vodi oko kršenja pravilnika FFP. Novi sportski direktor Leonardo je uz obavezu da dovede Matijsa de Lihta dobio zadatak i da s njegovim prijateljem Matejom Kežmanom ispregovara što bolje uslove. I bivši reprezentativni napadač je za naš sajt nedavno izjavio da za Sergeja vlada ogromna potražnja, da su u igri dva ili tri kluba, a da je Juventus sigurno jedan od njih.

Mauro IKARDI (Juventus, Atletiko Madrid)

Tiha patnja ražalovanog kapitena Intera dovela je do toga da se sada pominje i tužba protiv kluba zbog mobinga. Navodno, ako bi Ikardi dobio Inter na sudu imao bi momentalno opciju da ode bez obeštećenja, što bi za klub bilo pogubno jer bi ostali bez oko 80.000.000 evra, ili mogućnosti da Argentinca trampi za nekog drugog igrača slične vrednosti. A taj „neko“ je Paulo Dibala. Pregovori Juventusa i Intera uveliko traju, samo je pitanje hoće li se dva kluba naći na konkretnim uslovima i kako će to prihvatiti javnost, odnosno navijači. I jedni i drugi su već ispalili inicijalnu kapislu kako bi testirali Čizmu, a navodno Dibala ne bi imao ništa protiv da ode iz Juventusa, ako bi mu neko drugi obećao mesto u prvom tim u redovnu minutažu.

Antonio Konte je već presekao i poručio Bepeu Maroti i Pjeru Auziliju da mu Ikardi ne treba na pripremama jer ne želi „otrovnu atmosferu“ u svlačionici. Ne treba zaboraviti da je Konte nešto slično uradio sa Dijegom Kostom u Čelsiju, da ga je odstranio iz tima preko SMS poruke zato što korpulentni napadač nije mogao da obuzda svoj temperament.

Dijego Simeone, pak, je neko ko voli igrače fajterskog mentaliteta i voli njihov temperament. Dijego Kosta je samo jedan primer, a pošto Atletiko napušta najbolji strelac Antoan Grizman, a s njim verovatno i Dijego Kosta, Rohiblankosima je potreban napadač Ikardijevih kvaliteta kako bi ostao konkurentan Realu i Barseloni.

Paulo DIBALA (Inter, Bajern, Atletiko Madrid)

Hojino prokletstvo je u tome što ima nema definisanu poziciju na terenu. Ili, bar Maks Alegri nikako nije uspevao da mu je pronađe, zbog čega je Argentinac dugo patio. Za klasičnu „devetku“ nije, na desnom boku je imao ozbiljnu konkurenciju u Juventusu, ali bi u Interu bio deo sistema „3-5-2“, gde bi igrao drugog napadača. To bi mu sigurno više odgovaralo od formacija s tri ofanzivca, gde se jednostavno gubio i nije mogao da se iskaže na pravi način. Konte ga izuzetno želi baš zbog svojih trčkačkih, ali i kvaliteta sa loptom u nogama, kao i dobrim završnim dodavanjem, što ga čini idealnim partnerom za napadače tipa Edina Džeka ili Romelua Lukakua, koji se najviše dovode u vezu s Interom. Da bi se sve to dogodilo Nerazuri prvo moraju da se reše Ikardija. Mač s dve oštrice bila bi direktna trampa za Dibalu, zbog toga što bi Inter značajno ojačao direktnog konkurenta za titulu. Dibalina cena je negde između 80.000.000 i 100.000.000 evra, a Bajern je nedavno dostavio zvaničnu ponudu na ovu prvu sumu. Argentinac je na Alijanc Areni viđen kao idealno rešenje za desni bok koji je dugo godina bio rezervisan za Arjena Robena, ali Juventus bi najradije voleo da na čeku vidi sumu bližu ovoj drugoj svoti. I Čolo Simeone je zagrizao mamac, jer posle nekoliko skupocenih prodaja mora da zadovolji sve nekim ozbiljnim fudbalskim imenima. Zanimljivo bi bilo videti dvojicu „odbačenih“ Argentinaca u sistemu njihovog sunarodnika...

Kristijan ERIKSEN (Real Madrid)

Ako priča oko dovođenja Pola Pogbe propadne, Kristijan Eriksen je čovek koga bi Zinedin Zidan najradije voleo da vidi u novim Galaktikosima. Danac je po završetku sezone otvoreno poručio upravi Totenhema da je spreman za novi izazov u karijeri, a čak je izjavio da bi transfer u Real za njega bio veliki korak napred u karijeri. Isto tako poručio je da će sve zavisiti od dobre volje prvog čoveka Pevaca Danijela Levija, koji je poznat kao tvrd pregovarač. Ipak, s Florentinom Perezom godinama ima dobar odnos i zajedno su uspešno sarađivali na brojnim direktnim transferima, pre svega Luke Modrića i Gereta Bejla. Realova igra bi s Eriksenom u sastavu dobio na lepršavosti, što je Perezov fetiš, kao i da vidi svoje mezimče kako dominira terenom protiv svakog takmaca. Kada je reč o ceni, tu se vrte samo one astronomske sume, negde oko 100.000.000 evra minimum. Ako bi Kraljevski klub zaista uspeo da dobije Eriksena za manje novca nego Pogbu, bio bi to odličan posao. Zasad se koplja lome na njih dvojici i cela Evropa nestrpljivo čeka sledeće Realovo pojačanje posle Edera, Jovića, Mendija, Azara...

Hames RODRIGEZ (Napoli, Juventus)

Bajern je odjavio Hamesa i definitivno neće iskoristiti opciju kupovine, pa je Real spreman da Kolumbijca uvali na neku drugu adresu. Ona će, izvesno, biti negde u Italiji, samo je pitanje da li na severu ili jugu Čizme. Napoli zasad deluje kao najkonkretniji kupac, zahvaljujući dobroj vezi s Karlom Anćelotijem. Ne treba podsećati da su njih dvojica imali odličnu saradnju u Realu i Bajernu, a između njih vlada uzajamno poštovanje što je jako bitan faktor. Pitanje je samo koliko novca će Real tražiti i da li će Napoli imati mogućnost da odgovori izazovu. Stidljivo se pominje suma između 50.000.000 i 60.000.000 evra, ali kako je Hames dobro počeo svoju novu kampanju na Kopa Amerika i podseća na onog igrača koji je eksplodirao na Mundijalu u Brazilu, moguće je da će se i Realovi apetiti uvećati. To bi bilo loše po Napoli, koji verovatno onda ne bi mogao da se takmiči s konkurencijom. Zasad nije jaka, jedino se Juventus pominje oko Hamesa, ali u ovom trenutku Dama ima prečih poslova od Kolumbijca. Pogotovo jer im u ovom trenutku nije toliko potreban.

Romelu LUKAKU (Inter)

Belgijanac je na stalnoj meti kritičara zbog svog fizičkog izgleda i prekomerne težine, zbog čega je tokom sezone na momente više ličio na tenk, nego na napadača. Ole Gunar Solskjer je navodno izgubio poverenje u Lukakua i pokušaće ovog leta da unovči njegovo ime i zaradi negde između 70.000.000 i 80.000.000 evra. Ako bude moguće. Inter je zasad jedina ozbiljna destinacija koja se pominje, ali da bi Lukaku došao u Milano, prvo mora da ode Ikardi, a onda i da se vidi kako će klub iskombinovati finansije da u isto vreme angažuje njega i Dibalu, što bi bio ultimativni cilj sportskog sektora. Na Old Trafordu, izgleda, više ne računaju na Lukakua i pokušaće da ga zamene nekim golgeterom koji se lakše adaptira na Solskjerovu filozofiju igre s mnogo trčanja i kontri.

Geret BEJL (Mančester junajted, Bajern Minhen)

Jedno od najvećih pitanja ovog leta glasi – gde će završiti Geret Bejl? Svima je jasno da za njega nema sreće u Madridu, pogotovo otkako se vratio Zinedin Zidan, a sada će biti još teže kada konkurenciju na levom boku čine Eden Azar i Vinisijus Žunior. Pritom, Real mora da „ispegla“ knjige, jer je već dosad potrošio preko 300.000.000 evra, a još nije završio s kupovinama, tako da bi transfer od oko 100.000.000 evra dobro legao Kraljevskom klubu. Junajted bi taj novac mogao da plati, Bajern izvesno ne jer je već utrošio 80.000.000 evra za Lukasa Ernandeza zbog čega je minhenski gigant javno kritikovan. Nije tajna da kvalitete velškog fudbalera jako cene na Old Trafordu i vlažni je san klupske uprave godinama unazad. Istina, današnji Bejl nije ni blizu onog Bejla koji je 2013. godine plaćen 101.000.000 evra, prvenstveno jer su mu povrede dosta uticale na karijeru... Zato će svi potencijalni kupci biti vrlo oprezni s njim.

Filipe KUTINJO (Mančester junajted, PSŽ)

Za kraj smo ostavili fudbalera na koga je bačen veo misterije. Kako i zašto Filipe Kutinjo ne može da pruži ni deo partija koje su ga u dresu Liverpula preporučile Barseloni, ostaje tajna, ali svi sumnjaju da najveći uticaj na to ima sistem Ernesta Valverdea, koji nimalo ne odiše onim tradicionalnim Barseloninim stilom. Valverde je Kutinja često šetao s pozicije na poziciju, pa Brazilac nije imao dovoljno vremena ni da se uklopi na jednom mestu. Zbog slabih izdanja izgubio je simpatije od publike, koja ga je izviždala u revanšu s Mančester junajtedom, a od tada sve su glasnije priče da će Brazilac otići. Opet, Kutinjo je odlično započeo pohod na titulu u Kopa Amerika i opet postoji nada da bi stvari mogle da se promene i da Barselona neće morati da ga proda. Ako se to, ipak, bude desilo, traženo obeštećenje biće bar 100.000.000 evra. Čelsi je otpao zbog nemogućnosti da registruje nova pojačanja, ostali su Mančester junajted i PSŽ, dok je Liverpul kategorički odbacio mogućnost da vrati miljenika Kopa na Enfild. Junajted je, baš kao u slučaju s Bejlom, dugogodišnji simpatizer Brazilca, dok je PSŽ ušao u kombinaciju posle dolaska Leonarda, koji sprema potpuno novi projekat za Svece i nekoliko ozbiljnih osveženja praktično u svim linijama tima.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara