Overmars otvoreno o Ajaksovim biserima: De Lihtov transfer na vidiku, Neres ima ponudu, Zijeh bolji igrač od Ozila, ali je nešto tiho oko njega

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.07.19. | 17:57

Bez dlake na jeziku na sva novinarska pitanja

Ajaks je na pripremama u Austriji, a tokom njih je reč uzeo Mark Overmars, Ajaksov direktor. On ne očekuje da se previše toga dogodi u redovima Kopljanika do kraja prelaznog roka. A danas je govorio o brojnim igračima. I to prilično otvoreno, reklo bi se. Obično ljudi koji su u njegovoj poziciji ne žele da otkriju detalje, trude se da zaviju sve u oblandu i kažu kako će se sve uskoro znati i biti zvanično objavljeno, ali Overmars ima malo drugačiju politiku.

Novinari su ređali pitanja, a Overmars odgovarao redom.

Izabrane vesti

Overmars je najavio da bi transfer Matijsa de Lihta u Juventus mogao uskoro da bude ozvaničen. I krenimo od toga. Iako transfer još nije realizovan do kraja. Čekaju se garancije banaka.
"Kraj je na vidiku", rekao je tehnički direktor Ajaksa.

Potom je pojasnio.
"Moraju da se odrade garancije banaka. Ajaks je uvek striktan oko toga. Nadam se da će sada sve ići brzo", rekao je Overmars.

Već sedmicama postoje spekulacije da će Edson Alvarez biti naslednik De Lihta. Ovaj igrač ima 21-godinu i igra za Klub Amerika u Meksiku. I zaista želi da pređe u tim iz Amsterdama. Sada je čekaonici. Cena je oko 15.000.000.
"Taj mogući transfer nije povezan sa odlaskom De Lihta. To je igrač koji nam deluje dobro. Ima 21 godinu, znamo ga, pratili smo ga već neko vreme. Može da igra na više pozicija i dobro se razvija. Počeo je kao desni bek, igrao je kao centralni defanzivac, čak i kao zadnji vezni".

I dok bi Alvarez trebalo da stigne, David Neres bi mogao da ima transfer iz kluba. Kinezi su se interesovali tokom zimske pauze, ali je Ajaks tada odbio ponudu tešku između 45.000.000 i 50.000.000.
"Sledeće sedmice ćemo sesti za sto sa njegovim predstavnicima. David ima klub koji je konkretan, sa sve ponudom. Ajaks ima glavnu reč. Mogao je da ode u Kinu, ali mi ga nismo pustili. I vidite kako je to bilo dobro i za Ajaks, ali i za njega. Sada je reprezentativac Brazila", rekao je Overmars, a mi dodajemo da je Atletiko Madrid zainteresovan za njegove usluge.

Naravno da je tema bio i Hakim Zijeh. I tu smo dobili neobičan odgovor od Overmarsa.
"Pomalo sam iznenađen što je tako tiho oko Hakima Zijeha. Mislim da je igrao bolje svake godine i njegova statistika je neverovatno dobra. Mnogi klubovi su gledali u to, brojke su im najvažnije, a ne šta on stvarno pokazuje. Ja mislim da je Hakim Zijeh bolji od Mesuta Ozila. Rekao bih im: prodajte ga i onda kupite Hakima za pola novca koji ćete dobiti za Mesuta. Ali neće da me slušaju, ha-ha. Tako da bi Zijeh lako mogao da ostane u Ajaksu", rekao je Overmars.

Do sada se Bajern povezivao najviše sa Zijehom, a Overmars je na neki način kao bivši igrač Arsenala dao savet svom nekadašnjem klubu. Videćemo da li će ga Tobdžije, ili možda neki drugi klub, poslušati.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara