Kristijano Ronaldo i Mohamed Badamosi (Reuters, MN Press)
Kristijano Ronaldo i Mohamed Badamosi (Reuters, MN Press)

Ovo u Čuki nije radio: Badamosijev "projektil" u noći kada je Ronaldo ispisao istoriju fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 22:09

Sjajan gol doskorašnjeg napadača Brđana ipak nije bio dovoljan da njegov Al Hazem izbegne debakl protiv Al Nasra

Pre desetak dana napustio je Čukarički i potpisao za Al Hazem, dan kasnije debitovao, večeras postigao i prvenac u novom klubu. I to kakav! Mohamed Badamosi predstavio se Saudijskoj Arabiji na najbolji mogući način, projektilom sa 25 metara protiv Al Nasra u noći kada je Kristijano Ronaldo ispisao istoriju fudbala – 5:1 (2:0).

Eksplodirao je Badamosi prošlog leta po dolasku iz Kortrajka, toliko da je do sredine septembra već imao 11 golova u svim takmičenjima kraj svog imena. Ali onda pad, nagli. Do kraja sezone samo je još dva puta tresao mrežu, oba puta protiv Javora u Ivanjici, pa još jednom na otvaranju aktuelne takmičarske godine u Mozzart Bet Superligi. No, bili su to uglavnom “preslikani” golovi, ako ne iz peterca, onda definitivno unutar šestaest metara. Ovo večeras bilo je nešto dosad neviđeno iz kuhinje 24-godišnjeg napadača, nešto što ljubitelji fudbala nisu znali da poseduje.

Izabrane vesti

Pokupio je Badamosi početkom drugog poluvremena ničiju loptu na sredini terena, napravio još nekoliko koraka sa njom u posedu i onda – bum! Kao da je raketa prošla pored nemoćnog Navafa Al Akidija (gol pogledajte OVDE)… Nema sumnje, pamtiće Gambijac večerašnji gol još dugo, dugo, ne samo zbog načina na koji ga je postigao, već i zato što je stigao u noći kada je Ronaldo postao prvi fudbaler u istoriji fudbala sa 850 golova u zvaničnim utakmicama.

Bio je silan Al Nasr večeras, tresao je mrežu rivala pet puta, ali je Portugalac na svoj red morao da čeka sve do sredine drugog dela. Igrao se 68. minut kada je posle velike gužve pred golom domaćina Abdulrahman Garib odložio loptu za Ronalda na desetak metara udaljenosti, a ovaj je iz prve poslao u istoriju. Njegov 850. gol na zvaničnim mečevima, niko ih u istoriji nije postigao više…

Golgeterski teror po Saudijskoj Arabiji nastavio je i Ronaldon novi saigrač Sadio Mane. Posle dva komada Al Fatehu te još jednog Al Šababu, Senegalac je večeras pogodio i na trećoj uzastopnoj utakmici (gol pogledajte OVDE). Ukupno već peti gol bivšeg napadača Bajerna i Liverpula, jedan više ima samo Ronaldo.

Do prvenac u dresu velikana iz Rijada stigao je i 60.000.000 evra plaćeni Otavio, i to posle sjajne akcije Marcela Brozovića i Ronalda po levom boku. Bila je to jedna od dve Kristijanove asistencije večeras.

Gabri Vejga, oko čijeg je prelaska u Al Ahli nastala pometnja u čitavoj Evropi, još jedan je od novajlija što je ove subote "otvorio račun" u Saudijskoj Arabiji. Talentovani španski ofanzivac je u šestom minutu pogodio sa druge stative posle centaršuta iz slobodnog udarca za vođstvo Al Ahlija (gol pogledajte OVDE), ali se prvenca u dresu novog kluba neće sećati po dobrom, pošto je klub iz Džede na kraju doživeo debakl protiv Al Fateha - 5:1 (1:1).

Mini seriju od dva meča bez pobede Al EAltifak je prekinuo pred svojim navijačima protiv Damaka - 3:1 (2:0), a nova tri boda ekipi Stivena Džerarda doneo je dvostruki strelac Musa Dembele. Kod oba gola asistirao mu je Džordan Henderson.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 5. KOLO

Petak

Al Fejha - Al Raed 0:0

Al Tae - Al Abha 1:0 (0:0)

/Kordea 83/

Al Itihad - Al Hilal 3:4 (3:1)

/Romarinjo 16, Benzema 38, Hamdala 45+8 - Mitrović 20, 60, 65pen, Al Davsari 71/

Al Rijad - Al Akdud 0:1 (0:0)

/Tavamba 55/

Subota

Al Etifak - Damak 3:1 (2:1)

/Dembele 13, 23, Al Šamrani 68 - Enkudu 7pen/

Al Fateh - Al Ahli 5:1 (1:1)

/Al Brikan 21pen, Zelarajan 59, Batna 89pen, 90+3, Bendebka 90+14 - Vejga 6/

Al Hazm - Al Nasr 1:5 (0:2)

/Badamosi 48 - Garib 33, Al Kajbari 45+8, Otavio 57, Ronaldo 68, Mane 78/

Al Šabab - Al Halidž 1:3 (1:1)

/Jago Santos, Hamzi 39, Martins 68, Šerif 81/

Al Tavon - Al Vahda 4:1 (2:0)

/Flavio 10, Al Roki 28, Al Ahmad 62, Žiroto 85 - Fažr 90pen/



tagovi

Saudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Kristijano RonaldoMohamed BadamosiAl Nasr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara