Ozil završio s Arsenalom - ko može da plati 388.000 nedeljno?

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.19. | 19:07

Vrlo verovatno niko...

Agonija Mesuta Ozila u Arsenalu uskoro bi trebalo da bude završena. Preciznije, nekadašnji nemački reprezentativac broji svoje poslednje mesece u klubu sa Etihada. Ostrvski mediji pišu da Ozil više neće igrati za Tobdžije, te da je poslednje minute odigrao 24. septembra u Liga kupu protiv Notingem Foresta (5:0).

Ove sezone Nemac je igrao samo još 71 minut protiv Votforda u Premijer ligi. Sve to jasno govori da odnos sa Unai Emerijem nije sjajan, što će pre nekoliko nedelja potvrditi i sam španski stručnjak...
"Zbog čega Ozil ne igra? Kada god ga ne vidite u timu ili u protokolu to znači da postoje neki igrači koji to zaslužuju više od njega", nije želeo Emeri da se previše zamara tom temom.

Izabrane vesti

Vrlo preciznu poruku Ozilu trener Tobdžija slao je svaki put kada bi na teren poslao nekog od tinejdžera...

Ono što je suštinski problem Arsenala jeste Ozilova plata, koja spada među najveće u Engleskoj i iznosi čak 388.000 evra nedeljno. Još veći problem jeste činjenica da je pred njim više oko godinu i po dana ugovora, a svima je jasno da se radi o karijeri koja je u velikom padu. Dakle, Ozil ne može da dobije ni približno veliki novac u koji god klub da ode. 

Iz tog razloga Nemac bi najradije na pozajmicu, kako bi zadržao platu. Duže vreme govori se o interesovanju Fenerbahčea, ali Turci ne mogu da plate ni približno, pa bi Arsenal morao da finansira veći deo te pozajmice, ukoliko bi do nje došlo.

Naredni dani i nedelje biće ključni za Ozila. Deluje da se nekadašnji kapiten neće odreći ni centa...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara