Kako je Ramon Kalderon sprečio da Mesi i Ronaldo zaigraju zajedno

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.04.20. | 17:02

Iako je Aleks Ferguson radio na tome

Da se sve završilo kako je Ser Aleks Ferguson želeo, Barselona bi imala u timu verovatno najubojitiji tandem napadača na svetu svih vremena – Lionela Mesija i Kristijana Ronalda!

Kakve sad veze Ser Aleks ima s tim, pitaćete se verovatno. E pa, nekadašnji predsednik Real Madrida Ramon Kalderon tvrdi da i te kako ima. Da je nekadašnji menadžer Mančester junajteda dao sve od sebe da Ronalda preusmeri sa puta ka Madridu, da bi završio u Barseloni.

Izabrane vesti

Sve je to bivši prvi čovek Kraljevskog kluba ispričao u intervjuu za televiziju Al Majaden.
Godinama sam radio na dovođenju Ronalda u Real Madrid i na kraju sam se dogovorio s njim, potpisali smo preugovor. A, onda ga je Aleks Ferguson ponudio – Barseloni. Učinio je to zato što je mrzeo Real. Mislim da je razlog taj što je Real stajao na putu Mančester junajtedu da postane najveći klub na svetu“, rekao je Kalderon.

Ispričao je i šta se potom događalo.
Barselona je sa oduševljenjem prihvatila Fergusonov predlog i odmah je krenula u realizaciju. Ali, Ronaldo nije želeo ni da čuje. Rekao im je da je dao reč Realu, da se obavezao da će doći i da nikakav novac na svetu ne može da učini da to pogazi“.

A, ipak, kako tvrdi Kalderon, nije u pitanju bila samo Ronaldova reč.
Čuvam i dalje dokument na kojem su moj i Ronaldov potpis, na kojem stoji da ako neka strana pogazi predugovor, moraće da plati drugoj na ime obeštećenja 30.000.000 evra“, objasnio je Kalderon.

Na kraju je Kristijano održao reč, izdržao je „napad“ Fergusona i Barselone i potpisao je za Real, u kojem je osvojio četiri Lige šampiona pre nego što je 2018. godine otišao u Juventus.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara