Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pada još jedna glava u Premijer ligi - Paulo Fonseka gleda ka Vila parku

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 12:55

Budućnost Dina Smita u Birmingemu pod znakom pitanja posle četvrtog uzastopnog poraza

Ćisko Munjoz je početkom oktobra postao nova žrtva Votfordove "tradicije", Stiv Brus je sredinom istog meseca dobio šut-kartu od ambicioznih vlasnika Njukasla, Nuno Espirito Santo prvog dana novembra platio je ceh poraza od već precrtanog Ole Gunara Solskjera. "Padaju trenerske glave" u Premijer ligi, a tek što je prošla četvrtina takmičenja. I uskoro bi mogla da padne još jedna.

Naime, kako saznaje Dejli Mejl, budućnost Dina Smita na Vila parku je pod znakom pitanja. Nakon poraza od Vest Hema, četvrtog uzastopnog u prvenstvu, Aston Vila se našla na 15. mestu, sa samo tri boda više od Barnlija, prvog tima ispod crte. I mada postoji bojazan od ispadanja, izvršni direktor birmingemskog kluba Kristijan Parslou istakao je nedavno da 50-godišnji stručnjak ima podršku uprave.

Izabrane vesti

Ipak, Dejli Mejl tvrdi da na Vila parku iz predostrožnosti već razmišljaju o potencijalnim zamenama, a kao prvi kandidat isplivao je Paolo Fonseka. Štaviše, pomenuti izvor saznaje da je samo pitanje dana kada će engleski menadžer dobiti otkaz, te da je iz tog razloga uprava Vile već ostvarila inicijalni kontakt sa Fonsekom.

Portugalac je bez posla od jula kada se rastao sa Romom. Tokom leta je pregovarao sa Totenhemom, potom je ušao u širi krug kandidata za klupu Njukasla. Ipak, novi vlasnici Svraka se prema poslednjim vestima sa Ostrva dvoume između Unaja Emerija i Roberta Martineza, pa bi Vila mogla da bude Fonsekina treća sreća u Engleskoj. Sa Vilom se na kraju krajeva dovodio u vezi i u oktobru 2018. godine, pre nego što je Smit preuzeo ključeve svlačionice na Vila parku.

Vilu u petak čeka gostovanje Sautemptonu, nakon čega sledi reprezentativna pauza. Idealan trenutak da u slučaju petog vezanog poraza dođe do restarta. Deluje da je i te kako potreban.


tagovi

Din SmitPaulo FonsekaAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara