Džo Gomez (© AFP)
Džo Gomez (© AFP)

Pakao za Jirgena Klopa: Ispao još jedan iz odbrane, teža povreda Džoa Gomeza

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 16:07

Već su odsutni Van Dajk, Fabinjo i Trent

Spokojan san je nepoznanica za Jirgena Klopa. Ispadaju Liverpulovi igrači iz stroja u serijama, stvarajući glavobolju šefu stručnog štaba u osetljivom delu sezone. Najnovija informacija koja će naborati čelo Nemcu glasi da neko vreme neće moći da se osloni na Džoa Gomeza.

Štoper se povredio na treningu reprezenatcije Engleske uoči prijateljske utakmice sa Republikom Irskom u četvrtak na Vembliju. Prema tvrdnjama medija sa Ostrva, povreda je ozbiljna, mada se niko ne usuđuje da istakne šta je stradalo 23-godišnjem fudbaleru i koliko ga duga pauza čeka.

Izabrane vesti

Štagod da je u pitanju jasno je da neće biti na raspolaganju Geretu Sautgejtu za mečeve sa Belgijom i Islandom u okviru Lige nacija. Selektor će se bez Gomeza nekako snaći, ali Jirgen Klop je u velikom problemu, pošto mu se odbrana raspala pod uticajem spoljnih faktora.

Najpre je u gradskom derbiju sa Evertonom nastradao Virdžil van Dajk i izvesno se neće vraćati na teren do kraja prvenstva. Potom je iz konkurencije ispao Fabinjo, iako je Brazilac na nekim mečevima krpio rupu u poslednjoj liniji nastalu odsustvom Holanđanina. Nadaju se na Enfildu da povreda butnog mišića bivšeg prvotimca Monaka nije teže prirode i da će se vratiti na teren posle reprezentativne pauze, ali je nevolja što je sad Gomez – s kojim je činio štoperski tandem u jednom trenutku – van stroja. I ne zna se dokle će biti u ambulanti.

Na sve to valja podsetiti da desni bek Trent Aleksandar Arnold neće igrati mesec dana zbog povrede lista.

Kad se klupska takmičenja nastave, Liverpul dočekuje Lester, potom u Ligi šampiona čeka Atalantu, pa gostuje Brajtonu, dolaze mu na Enfild Ajaks i Vulverhempton, ide u Dansku na okršaj sa Midtjilandom, gostuje Fulamu, a onda 16. decembra u derbiju Premijer lige igra na svom terenu sa Totenhemom.


tagovi

LiverpulDžo Gomezpovreda

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara