Kike Setjen (©Reuters)
Kike Setjen (©Reuters)

Pala prva trenerska glava u Primeri: Viljareal otpustio Setjena

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 15:49

Poraz od Kadisa bio je kap koja je prelila čašu

Pala je prva trenerska glava u Primeri. Viljareal je posle lošeg starta sezone otpustio Kikea Setjena.

Već neko vreme amtosfera unutar i oko tima nije bila idealna. Prema pisanju španskih medija, Setjen nije kupio poverenje svlačionice svojim odlukama i sistemom igre. Nije mu navodno ni uprava verovala. Sve je krenulo od eliminacije protiv Anderlehta u Ligi konferencije u martu, još krajem prošle sezone klub je pokušao da na njegovo mesto dovede Andonija Iraolu, ali je ovaj odlučio da sezonu završi u Raju i kasnije potpisao za Bornmut.

Izabrane vesti

Ono što se nije dogodilo tada, jeste nepunih mesec dana po početku nove sezone u Primeri.

Setjen je dobar deo kredita potrošio još u pripremnom periodu, dobivši samo jednu od sedam prijateljskih utakmica. Sankt Galen ga je deklasirao (6:1), Hanover i Sporting takođe (obe po 3:0), a Njukasl u poslednjem meču pripremnog dela nagovestio kakva ga sezona čeka.

U uvodna četiri kola jedna pobeda, minimalna nad Majorkom u drugom kolu i pride tri poraza. Ako su ona dva protiv Betisa i Barselone mogu tolerisati, onaj poslednji protiv Kadisa za vikend nije i Setjen je morao da ode nepunih godinu dana nakon što je stigao na Keramiku. Posao mu je doduše znatno otežan ovog leta, budući da je klub prodao Nikolasa Džeksona, Paua Toresa, Samjuela Čukvuezea i Arnoa Dandžumu za preko 100.000.000 evra, a dostojne zamene im nije pronašao.

Ekipu će na kratko voditi sportski direktor Migel Anhel Tenja, ali je novog kormilara već pikirao. Mundo Deportivo piše da je želja Žute podmornice Đulen Lopetegi, koji se pred početak sezone u Premijer ligi rastao sa Vulverhemptonom.



tagovi

Kike SetjenViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara