Bruno Laž (Reuters)
Bruno Laž (Reuters)

Pala treća trenerska glava u Premijer ligi: Vulvsi otpustili Bruna Laža, ali ne odustaju od Portugalaca

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 19:35

Nekadašnji trener Olimpijakosa Pedro Martinš se pominje kao zamena

Dobio je na startu sezone Skot Parker otkaz u Bornmutu, vrlo brzo je i Čelsi smenio Tomasa Tuhela, a danas je pala i treća trenerska glava u Premijer ligi. Vulverhemton je otpustio Bruna Laža nako što je u prvih osam rundi njegov tim osvojio samo šest golova i postigao tek tri gola. Za upravu Vulvsa je bilo neprihvatljivo to što se klub nalazi u zoni ispadanja, ali i što je, računajući i završnicu prošle sezone, Laž imao samo jednu pobedu na 15 utakmica.

Već neko vreme, Portugalac je bio prvi na listi favorita da prvi dobije otkaz u engleskoj eliti. Sudbonosni duel je bio jučerašnji protiv Vest Hema u kojem je tek nešto manji pritisak imao i stručnjak Čekićara Dejvid Mojes. Ipak, londonski tim je slavio i na taj način praktično potpusao otkaz 46-godišnjem strategu.

Izabrane vesti

Stigao je Laž prošlog leta na Molino, februara ove godine delovalo je da bi već u prvoj sezoni mogao da napravi iskorak i eventualno donese Evropu Vukovima. Nije se desilo, ali su Vulvsi završili prvenstvo na pristojnoj desetoj poziciji i samo im je pet bodova nedostajalo za pomenuti podvig. Evrope ih je koštala baš serija od sedam mečeva bez pobede u kojima su osvojili samo dva od mogućeg 21 boda. Jalove igre i rezultati su se nastavili i u aktuelnoj sezoni i oktaz je bio neminovan.

Portugalska kolonija čiji igrački kadar broji čak desetoricu Portugalaca, čini se neće odustati od angažovanja stručnjaka iz ove zemlje. Laž je svojevremeno zamenio sunarodnika Nuna Espirita Santa, a sada bi na njegovo mesto moga da dođe još jedan Portugalac. Reč je o Pedru Martinšu, koji je četiri godine bio trener Olimpijakosa.



tagovi

Bruno LažVulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara