Stadion Standarda iz Liježa (©Shutterstock)
Stadion Standarda iz Liježa (©Shutterstock)

Pale motore u nastavku - Okršaj Belgijanaca koji tresu mreže u drugom poluvremenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 14:57

Standard i Ostende, rivali u 5. kolu šampionata Belgije (petak, 20.45) postigli su 13 od 14 ovosezonskih golova u drugih 45 minuta

Novi krug belgijskog šampionata otvoriće utakmica u Liježu. Standard od 20.45 časova dočekuje trenutno drugoplasirani tim na tabeli, Ostende.

Gostujući tim je "kasnio" na početak prvenstva. Prvu utakmicu od Šarlroe je izgubio prelako, sa 3:0, ali posle toga se razigrao. U sjajnom meču sa Genkom uspeo je da nadoknadi dva gola zaostatka, da napravi preokret i trijumfuje sa 4:3. Posle toga je savladao još i Gent (1:0) i Seren (3:2).

Izabrane vesti

20:45: (2,00) Standard (3,60) Ostende (3,60)

Standard se ove sezone mučio na svom terenu. Sa Genkom je odigrao 1:1, a od Antverpena je izgubio sa 2:5, u onom čuvenom meču na kojem je Mihael Frej dao pet golova. Zato je kao gost savladao Zulte (2:1) i Beršot (1:0), pa je pri vrhu tabele.

Jedan zanimljiv detalj zapada za oči, kada su u pitanju Standard i Ostende. Zbirno su postigli 14 golova u sezoni, od čega je čak 13 viđeno u drugom poluvremenu. Jedini pogodak koji je „pao“ u prvom poluvremenu delo je Ostendeovog Marka Kvasine protiv Genka, viđen u 32. minutu.

Strateg Standarda Mbaje Leje lošim vestima je započeo konferenciju za štampu pre utakmice.

Pored Bokadija, ni Muleka neće moći da igra. Džekson je pretrpeo naprsnuće mišića, mada su prognoze da neće dugo morati da boluje. Svakako, ova utakmica dolazi prerano za oba napadača. Armin Al-Duhil se vraća, Rafija i Piters takođe mogu da igraju. Sve u svemu grupa je u dobrom stanju. Prošle sezone smo tri puta nismo pobedili Ostende. Znamo kako igraju fudbal, sa visokim intenzitetom. Moramo da se koncentrišemo na svoju igru“, rekao je Leje.

Na dva meča do sada u finišu je sa klupe ulazio belgijski vezista srpskog porekla, Damjan Pavlović. Ovaj 20-godišnjak je protiv Zultea odigrao četiri minuta, a protiv Antverpa 14, što mu je bilo dovoljno da dobije žuti karton.

Ostende je savladao Standard na poslednja dva susreta, sa 3:1 i 6:2. Pre toga su u januaru ove godine odigrali 2:2. Sada će gosti morati da igraju bez standardnog prvotimca Alfonsa Amadea. Ovaj 21-godišnji defanzivac je dobio dva žuta kartona protiv Serena, pa sada mora da odsluži suspenziju.


tagovi

Belgija 1Standard LiježOstende

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara