Slavlje fudbalera Palmeirasa (©Reuters)
Slavlje fudbalera Palmeirasa (©Reuters)

Palmeiras na tronu, Rafael Vejga se poigravao s Trikolorima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 01:30

Brazil, šampionat Paulista: Prvak Južne Amerike nadoknadio dva gola manjka (1:3) i u revanšu finala plej-ofa pregazio Sao Paulo sa 4:0

Ovo je vreme Palmeirasa. Dolazak portugalskog stručnjaka Abela Fereire na kormilo giganta iz Sao Paula pokazao se kao fenomenalan potez pre dve godine. Veliki zeleni su dva puta uzastopno bili na krvovu Južne Amerike, a sada su i šampioni Paulista prvenstva. U revanšu finala plej-ofa, Palmeiras je pobedio na svom terenu Sao Paulo sa 4:0. U prvom meču Trikolori su slavili sa 3:1, ali pred svojim navijačima Rafael Vejga i drugovi su očitali lekciju ljutom gradskom rivalu.

Prošle godine je prvak bio Sao Paulo koji je u dvomeču finala bio bolji od Plameirasa. Trofej timu s Morumbija doneo je Argentinac Ernan Krespo, a u reprizi ove godine, pobednik Kopa Libertadores je pokazao da je gazda u gradu i napravio dobru uvertiru pred naredni vikend kada počinje Serija A.

Izabrane vesti

Čas fudbala držao je Rafael Vejga, verovatno najbolji igrač u zemlji fudbala. Dirigent Palmeirasa je u drugom poluvremenu sa dva gola rešio pitanje pobednika. Imala je četa Rožerio Senija velika dva gola prednosti (1:3) iz prvog meča, ali u revanšu je dobila šamarčinu. Domaćin je briljirao, već posle nepunih pola sata igre je anulirao prednost iz prvog meča.

20.45: (1,40) Milan (4,50) Bolonja (8,50)

Danilo u 22. minutu i Ze Rafael u 28. su postigli golove za 2:0. Pre prvog gola, domaćin je možda oštećen, kada je u šesnaestercu lopta pogodila u ruku jednog igrača Sao Paula. Gledao se VAR, ali nije bilo najstrože kazne. Ređali su se napadi u talasima Palmerirasa. Pose centaršuta Vejge, Danilo je sa pet metara glavom zakucao loptu u mrežu, da bi Ze Rafael posle jedne odbijene lopte preciznim udarcem od stativu drugi put matirao golmana Žandreja.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Dudu je odlično prošao po levoj strani, a Vejga je uklizao ispred golmana Žandreja i doneo željenih 3:0 za domaćina. Sve dileme oko šampiona Paulista šampionata rešio je junak meča Vejga, drugim golom na meču, devet minuta pre kraja. Izašao je sam ispred čuvara mreže gostiju i lagano ga prošao i ubacio loptu u mrežu, za erupciju slavlja na stadionu Alijanc park.

Podsetimo, dan ranije dobili smo šampiona Karioka prvenstva. Fluminense je ukupnim rezultatom 3:1 bio bolji od Flamenga. Narednog vikenda kreće najbolja liga Brazila, a Palmeiras je jedan od kandidata za titulu pored osvajača duple krune, Atletiko Mineira iz Belo Orizontea. Palmeiras je osvojio lokalni šampionat, dvostruki je prvak Južne Amerike, bio je i pobednik Kupa Brazila u sezoni 2020/2021, ali Fereiri nedostaje s velikanom iz Sao Paula trofej u Brazileirau.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL, ŠAMPIONAT PAULISTA – FINALE (REVANŠ)

Nedelja

Palmeiras – Sao Paulo 4:0 (2:0) /prvi meč: 1:3/

/Danilo 22, Ze Rafael 28, Vejga 47, 81/


tagovi

BrazilJužna AmerikaPalmeirasSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara