Slavlje fudbalera Palmeirasa (Reuters)
Slavlje fudbalera Palmeirasa (Reuters)

Palmeiras počistio Ponte Pretu za pola sata i najavio da želi titulu u Paulisti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 05:19

Peti put zaredom Verdao slavio u međusobnim duelima

Prošle sezone Palmeiras je izgubio od Sao Paula u finalu Pauliste, a na startu ovogodišnjeg izdanja državnog šampionata rešen je da se domogne trofeja koji je podigao 2020. godine. To jasno pokazuje govor tela Verdaa iz prve dve utakmice. Na otvaranju je rutinski precrtan Novorizontino, dok je noćas posao protiv Ponte Prete na Alijanc parku završen već u uvodnih pola sata - 3:0.

Ušli su gosti u okršaj sa šampionom Južne Amerike sa kompleksom tima koji nije slavio u međusobnim duelima od 2017. godine i koji je u istima poražen četiri puta zaredom. Šanse da će se nešto promeniti počele su značajno da opadaju kada je Muriljo Serkijera u devetom minutu izbegao ofsajd zamku te spretno reagovao na udarac Ze Rafaela. Domaćin je poveo, te sredinom poluvremena podebljao prednost zahvaljujući voleju koji je posle kornera uhvatio defanzivac Luan.

Izabrane vesti

Odbrana popularnih Veterana bila je poprilično solidna u novembru prošle godine kada se igrala zavrnica Serije B, a noćas nije položila ispit. Ne može joj se mnogo ni zameriti jer je Verdao jedan od najmoćnijih klubova na kontinentu, ma kolikom trener Abel Fereira kombinovao sastav... A pritom nije izostavio igrače poput Ronija, Dudua, Rafaela Veige, Gustava Skarpe...

Roni je prošle godine sa šest pogodaka bio jedan od opasnijih napadača u Libertadoresu. Večeras se u situaciji jedan na jedan sa golmanom Igorom nije Bog zna kako proslavio, ali je uz dosta sreće lopta završila u mreži. Idealnu loptu kroz srce odbrane rivala mu je prethodno poslao Rafael Veiga.

Palmeiras posle dve utakmice ima maksimalnih šest bodova, a šansu da nastavi pobednički niz dobiće već u subotu od 20.00 kada gostuje Sao Barnardau.


tagovi

PaulistaPonte PretaPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara