Slavlje Gomesa i Menina (AFP)
Slavlje Gomesa i Menina (AFP)

Palmeiras preboleo ispadanje iz Libertadorsa: Žuventud precrtan, sledi juriš na titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 04:17

Verdao posle eliminacije u polufinalu kontinentalne elite od Atletiko Paranaensea i posle tri vezana ligaška poraza, konačno uspeo da slavi

Za tim poput Palmeirasovog, jednog od najmoćnijih i tržišno gledano najskupljih ne samo u Brazilu već u čitavoj Južnoj Americi ispadanje iz Libertadoresa u polufinalu smatra se neuspehom. Do nedavno je Verdao bio u igri za tri trofeja, ali nakon eliminacije iz kontinentalne elite, te brazilskog kupa ostalo mu je samo prvenstvo. Posle tri prvenstvena remija, velikan iz Sao Paula uspeo je da se vrati na pobednički kolosek. U 26. kolu Brazileiraa savladao je fenjeraša Žuventud (2:1) i sada ima sve preduslove da se u završnoj trećini šampionata u potpunosti fokusira na juriš za titulu.

Imajući u vidu razliku u kvalitetu dva kluba, izdanje Palmeirasa bilo je daleko od idealnog. Činjenica, bio je domaćin znanto ubedljiviji i dominantniji na terenu, ali je dozvolio rivalu da konstantno ima aktivan rezultat i teoretski je rizikovao da serija utakmica bez pobede bude produžena. Ipak, postarali su se izabranici Abela Fereire da njihov rival i sedmi put zaredom ne dođe do tri boda, odnosno da ostane u potpunosti prikovan za dno tabele.

Izabrane vesti

Nije Palmeiras uspevao da slomi otpor rivala toko prvi 45. minuta, a da zadrži komotnih osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Internasional postarali su se Roni i Murilo Serkeira. Roniju je Žuventud stara mušterija i omaleni napadač ga je načeo već u prvom minutu nastavka. Dozvolili su Fereirini puleni gostima da izjednače malo nakon isteka sat vremena igre golom Giljermea Paredea, ali je Serkiera samo koji minut kasnije vratio Zelene u vođstvo.

Nisu do kraja utakmice domaći fudbaleri previše strahovali od eventualnog pohoda rivala na njihov gol. Porrilično spretno su mu sakrili loptu na igralištu Alijanc parka ne dozvolivši mu konkretnu šansu, kamoli udarac u okvir gola. Zapravo pogodak Žuventuda bio je jedini šut iz kategorije preciznih i ako se nešto radikalno ne promeni u poslednjih 12 rundi, mada je mnogo bodova u opticaju, sastav iz Rio Grande do Sul-a će se preseliti u niži rang.

Pošto je Palmeiras prošle nedelje izgubio šansu da se domogne trećeg pehara Libertadoresa zaredom, sezonu bi svakako popravila 11. titula državnog šampiona, prva od 2018. godine. Verdao je po tom pitanju rekorder Brazila ispred Santosa koji se u osam navrata peo na tron.

BRAZIL 1 – 26. KOLO

Subota

Seara – Santos 2:1 (2:0)

/Kastiljo 6, Ze Roberto 30 - Leonardo 57/

Internasional – Kujaba 1:0 (0:0)

/Alemano 68/

Fluminense - Fortaleza 2:1 (1:0)

/Kano 11, 57 - Galjardo 51/

Nedelja

Palmeiras - Žuventud 2:1 (0:0)

/Roni 46, Serkeira 67 - Parede 63/

16.00: (2,85) Avai (3,15) Atletiko PR (2,55)

16.00: (2,30) Botafogo (3,10) Amerika Mineiro (3,35)

21.00: (2,25) Koritiba (3,15) Atletiko GO (3,45)

21.00: (2,20) Sao Paulo (3,05) Korintijans (3,70)

23.55: (6,25) Gojas (3,90) Flamengo (1,58)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PalmeirasBrazileiraoRoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara