Markos Roho (Foto: AFP)
Markos Roho (Foto: AFP)

Palmeiras rutinski sačuvao prednost, Boka penalima do polufinala Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 06:17

Velikani brazilskog i argentinskog fudbala deliće megdan u borbi za finale

Bliži se kraj sezone u najkvalitetnijem takmičenju južnoameričkog fudbala, a posle Internasionala su još dve ekipe obezbedile mesto u polufinalu. Palmeiras je posle 4:0 na gostovanju u Kolumbiji, remizirao kod kuće protiv Pereire u meču bez golova.

I dok je Verdao posao završi u prvom meču, Rasing i Boka su krenuli od nule u Aveljanedi, a ni novih 90 minuta nije bilo dovoljno da se zatresu mreže. Nastupili su produžeci i ponovo su mreže mirovale, pa je usledila penal lutrija. Više sreće imala je Boka, koja je u četvrtoj seriji stigla do trijumfa i zakazala megdan sa Palmeirasom u borbi za finale - 0:0 /penalima 1:4/.

Izabrane vesti

Nisu Edinson Kavani i drugovi uspevali da probiju bedem Rasinga, čak je domaćin imao i najbolju priliku u prvom poluvremenu, ali Huan Kintero je sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola.

U nastavku su prštali žuti kartoni, bilo je i povreda, tražili su se penali, a ponovo je Kintero mogao Rasingu da donese prednose, ali ga je odbrana Boke izblokirala u 75. minutu.

Produžio je sudija meč pet minuta, nije bilo više izglednijih prilika, pa se otišlo u produžetke. Kavani je imao solidnu šansu, ali je nije realizivao, počeo je i umor da stiže aktere, pa je bilo izgledno da će meč otići na penale.

Oskar Sebaljos je pogodio za goste, a onda Gonzalo Piovi promašio. Lukas Hanson je uvećao prednost Boke, ali je Kintero preciznim udarcem sa kreča vratio nadu Rasingu. Pristupio je potom beloj tački Kavani i uspešno izveo jedanaestearac, da bi potom Leonardo Sigali promašio, pa je bivši fudbaler Mančester junajteda, Markos Roho, imao šansu da bude heroj. Nije pogrešio i veliko slavlje fudbalera Boke, usred Aveljanede, je moglo da počne.

Kompletnu penal seriju pogledajte OVDE.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Utorak

Internasional - Bolivar 2:0 (1:0), prvi meč 1:0

/Valensija 11, 60/

Četvrtak

Palmeiras - Perieira 0:0, prvi meč 4:0

Rasing - Boka Juniors 0:0 /penalima 1:4/, prvi meč 0:0

Petak

02.30: (2,75) Olimpija (3,10) Fluminense (2,70), prvi meč 0:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresBoka juniorsRasing KlubPalmeirasDeportivo PereiraEdinson KavaniMarkos RohoHuan Kintero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara