Sa meča Universidad – Palmeiras (©Reuters)
Sa meča Universidad – Palmeiras (©Reuters)

Palmeirasov korak ka četvrtfinalu, Velez će drhtati u Ekvadoru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 02:18

Brazilci slavili u Čileu 1:0

Napravio je Abel Fereira pravu mašinu od Palmeirasa. Zeleno-beli igraju sjajno, znaju ubedljivo da slave, ali znaju i da se prešaltaju na evropski fudbal kada je potrebno, da stanu na loptu, zatvore se, zadovolje se i sa 1:0. Pogotovo ako im taj minimalac otvara vrata četvrtfinala Kope Libertadores.

Palmeiras je prvi korak ka prolasku u društvo osam najboljih već napravio. Usred Čilea savladao je Universidad Katoliku sa 1:0. Odluka je pala sa penala, iskoristio ga je Veiga u 42. minutu posle više minuta pauze. Najpre se gledao VAR, a kada je sudija potvrdio da je jedanaesterac, nastala je pobuna domaćih fudbalera. Jedva su se smirili i dozvolili da se šut sa bele tačke izvede.

Izabrane vesti

Nekih velikih uzbuđenja tokom prvog poluvremena nije bilo, a Universidad je najveću priliku da postigne gol imala iz slobodnog udarca iz kojeg je uzdrmala stativu.

Bio je Palmeiras bolji u nastavku. Prvo je Skarpa za dlaku promašio samo što je krenulo drugo poluvreme, a veliku priliku propustio je i Vesli u 70. minutu, mogao je da overi prolaz dalje. Već u sledećem napadu mogla je da stigne kazna, međutim, Valensija Morelo nije bio precizan.

Ta šansa Universidada kao da je malo uplašila Palmeiras, zaigralo se od tog momenta opreznije, pa pravih prilika za pogodak nije bilo ni na jednoj strani.

Do minimalne pobede došao je i Velez Sarsfild kod kuće protiv Barselone iz Gvajakila, ali će biti na žeravici u revanšu – 1:0.

Argentinci su brzo poveli, već u sedmom minutu je Lusero glavom poslao loptu u mrežu, međutim, to vođstvo kao da je više poremetilo Velez nego goste iz Ekvadora.

Razvila se otvorena igra nakon pogotka, pretili su i jedni i drugi, ali je bolje šanse imala Barselona. Kastiljo i Martinez mogli da izjednače u narednih 15 minuta...

Migel Brizuela je u 52. minutu propustio najbolju priliku da Velezu duplira vođstva, bila je to možda i najbolja šansa na utakmici posle gola. Kako se meč bližio kraju Barselona je sve jače pritiskala, ređala šuteve i promašaje i na kraju nije uspela da izjednači.

Ostavila je, ipak, jasnu poruku Argentincima: U Ekvadoru, u revanšu, igraće se potpuno drugačija utakmica.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Boka Juniors - Atletiko Mineiro 0:0

Sero Portenjo - Fluminense 0:2 (0:0)

/Nene 49, Egidio 61/

Sao Paulo - Rasing 1:1 (1:1)

/Vitor 36 - Kopeti 45+1/

Četvrtak

Universidad Katolika – Palmeiras  0:1 (0:1)

/Veiga 42p/

Velez – Barselona Gvajakil 1:0 (1:0)

/Lusero 7/

02.30: (4,20) Defensa i Hustisija (3,40) Flamengo (1,93)

02.30: (1,60) River Plejt (3,80) Argentinos Juniors (6,50)

Petak

02.30: (3,05) Olimpija Asunsion (3,25) Internasional (2,40)

***kvote su podložne promenama

 


tagovi

PalmeirasUniversidad KatolikaVelez SarsfildBarselona GvajakilKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara