Navijači Hapoela iz Tel Aviva (©Reuters)
Navijači Hapoela iz Tel Aviva (©Reuters)

Pandemija preporodila Hapoel

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.20. | 12:01

Neka se čuva Beitar

Još 27 bodova nalazi se u opticaju, a mnoge stvari se u izraelskom plej-ofu već odavno naziru. Makabi iz Tel Aviva hita ka još jednoj tituli prvaka, njegov imenjak iz Haife gotovo da je zacementirao vicešampionsku poziciju, a jedino predstoji bitka za treće mesto koje vodi u evropska takmičenja. Beitar je trenutno na toj poziciji, sa pet bodova više od najbližeg konkurenta Hapoel Ber Ševe, a neku računicu ima i trofejni Hapoel Tel Aviv, koji zaostaje devet koraka. Upravo Crveni demoni u 2. kolu plej-ofa dočekuju Beitar (19.45).

Domaćini predstojećeg meča napravili su senzaciju u prošloj utakmici pobedivši Makabi Haifu, i to u gostima (2:1). Posle takvog rezultata, tim Nira Klingera bi definitivno trebalo da veruje u sebe i proba da skupo proda kožu. Tokom ligaškog dela takmičenja Hapoel je uspeo da dobije 11 duela i izbori pet remija, što je bilo dovoljno da se domogne karte za gornji dom izraelskog prvenstva. I to, uprkos činjenici da mu je odbrana bušna poput švajcarskog sira. Radi se o trećoj najlošijoj defanzivi šampionata, ali pauza je očigledno prijala ekipi iz Tel Aviva.

Izabrane vesti

Beitar ni u kojem slučaju ne može više da gubi bodove ukoliko želi da sačuva mesto u zoni evropskih takmičenja. Sastav iz Jerusalima bio je trećeplasiran i u ligaškom delu sezone, da bi u prvoj rundi plej-ofa podelio plen sa Ber Ševom.

Zato očekujemo da će večeras na teren da izađu ravnopravni rivali, što bi trebalo da donese mnogo borbe. Rezultati nedavnih mečeva i status ovog dvoboja teško mogu obećati navijačima ekstravaganciju. Naprotiv. Pobednika može da odredi jedan gol...

IZRAEL 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Utorak

19.45: (2,75) Hapoel Tel Aviv (3,00) Beitar (2,60)

Sreda

19.30: (3,60) Hapoel Haifa (3,20) Hapoel Ber Ševa (2,05)

19.45: (1,80) Makabi Tel Aviv (3,40) Makabi Haifa (4,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Izrael 1Hapoel Tel AvivBeitar Jerusalim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara