Fudbaleri Verdera (©Reuters)
Fudbaleri Verdera (©Reuters)

Panika u Bremenu, preti pad u Cvajtu posle 40 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.06.20. | 14:57

Težak raspored i pred Verderom, realna opcija samo baraž...

Verder je devalvirao sve dobro što je uradio na gostovanjima u Frajburgu i Gelzenkirhenu prethodnih nedelja. Četa Florijana Kofelta ponovo je poklekla kod kuće, bolji je bio Volfzburg (1:0), pa četiri kola pre kraja šampionata pravo malo čudo treba da se dogodi da bi se četvorostruki šampion Nemačke i osvajač Kupa pobednika kupova iz 1992. dokopao bezbedne 15. pozicije. Posle 30. odigranih kola momci sa Vezera imaju 25 bodova, tri manje od Fortune iz Dizeldorfa koja trenutno drži 16. mesto, ono koje vodi u baraž. Realna nada navijača Verdera leži upravo u tome da bi mogli da preteknu "najsrećniji klub" i preko dvomeča sa trećeplasiranim iz Cvajte obezbede opstanak. Fortuna u naredne dve runde igra sa Dortmundom i RB Lajpcigom, međutim Bremen u 32. kolu dočekuje Bajern, a to je najverovatnije kolo u kome će Bavarci imati priliku da pobedom overe titulu. Okreni-obrni, mrka kapa za slavni klub koji je samo jednom u istoriji ispao iz Bundeslige. Bilo je to još pre četiri decenije...

Vukovi su slavili potpuno zasluženo i uspešno nastavili poteru za mestom koje vodi u Ligu Evrope. Gol odluke postigao najbolji strelac tog tima - Vut Veghorst, a sve posle izvanredne transformacije celog tima iz odbrane u napad. Kevin Mbabu oduzeo je loptu u svom šesnaesterscu u jednom trenutku, u drugom je već odigrao ključni pas za Feliksa Klausa, ovaj lepo podigao u srce peterca, a kad tu padne na glavu holandskog napadača onda golmanu spasa nema - 0:1. Igrao se 81. minut.

Izabrane vesti

Verder je generalno dosta jalov otkako se vratila Bundesliga. Zapravo jalov je u čitavom drugom delu sezone, pošto je je u 2020. postigao samo jednom više od jednog gola?! Tome je sigurno doprinela i loša forma njegovog najboljeg igrača Milota Rašice, kog danas nije bilo u sastavu. Bez njega ovaj tim je za 20-30 odsto slabiji...

Džoš Sardžent i Juja Osako nisu mogli da ugroze gol Volfzburga. Najčešće je pretio ofanzivni bek Ludvig Augustinson, a čudna je bila i ta Kofeltova odluka da na klupi ostavi jednog od svojih najkreativnijih igrača - Leonarda Bitenkura.

Nisu ni gosti blistali. Pljusak koji se spustio u poslednjih pola sata otežao je noge i jednima i drugima, no Vukovi su bolje iskoristili novonastale uslove. Golu što će rešiti utakmicu prethodila je prečka Ksavera Šlagera, kao najava onoga što sledi.

Verder u narednom kolu igra utakmicu sezone. Ukoliko ne pobedi u Paderbornu neće više moći da se nada ni baražu. Volfzburg kod kuće igra protiv Frajburga.

BUNDESLIGA - 30. KOLO

Petak

Frajburg – Menhengladbah 1:0 (0:0)

/Petersen 58/

Subota

Ajntraht - Majnc 0:2 (0:1)

/Nikate 43, Kunde Malong 77/

Leverkuzen - Bajern 2:4 (1:3)

/Alario 10, Virc 89 - Koman 27, Gorecka 42, Gnabri 45, Levandovski 66/

Fortuna Diseldorf - Hofenhajm 2:2 (1:1)

/Henings 5, 76 - Dabur 16, Zuber 61/

RB Lajpcig - Paderborn 1:1 (1:0)

/Šik 27 - Štrodik 90+2/

Dortmund - Herta 1:0 (0:0)

/Džan 57/

Nedelja

Verder - Volfzburg 0:1 (0:0)

/Veghorst 81/

15.30: (2,50) Union Berlin (3,20) Šalke (2,95)

18.00: (2,70) Augzburg (3,25) Keln (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara