Pao dogovor Barselone i Betisa za Firpa

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.08.19. | 14:11

Završavaju se poslednji detalji transfera, ozvaničenje naredne sedmice

Lista potencijalnih kandidata za mesto levog beka, odnosno zamene za Đordija Albu u jednom trenutku sadržala je čak sedam imena, ali od početka leta znalo se da je samo jedan igrač zaista na radaru – Žunior Firpo.

S toga i ne čudi što je s više strana stigla potvrda da je Barselona završila transfer Španca rodom iz Dominikanske Republike! Pouzdani novinar italijanskog Skaja Fabricio Romano, a onda i Radio Katalunja, gotovo su istovremeno objavili da su Barselona i Betis postigli totalni dogovor za još jedan važan transfer na stadionu Kamp Nou!

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - subota, 3. avgust

Firpo bi u Kataloniju mogao da doputuje već u nedelju, a promocija će biti zakazana za narednu sedmicu. Iako je Betis insistirao na uplaćivanju otkupne klauzule od 50.000.000 evra, Barselona će za ovaj posao iskeširati više nego upola manje novca. Naime, radi se o sumi nešto manjoj od 25.000.000 evropskih novčanica. Tačnije, fiksni deo će biti 18.000.000 evra, uz još blizu 7.000.000 evropskih novčanica u bonusima. 

Žunior Firpo se ovog leta nalazio na listi želja Jirgena Klopa, ali je na kraju prevagnula želja mladog španskog reprezentativca da ostane u zemlji koja ga je fudbalski obrazovala i zaigra za jedan od najvećih klubova u Španiji i Evropi.

U prošloj sezoni Fipro je imao 29 utakmica u svim takmičenjima, od čega 24 u Primeri. Skupio je ukupno tri gola i pet asistencija, odnosno 2.314 minuta na terenu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara