(©Reuters)
(©Reuters)

PAO u 96. minutu poništio Andrijinu majstoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.23. | 20:31

PAOK u poslednjem minutu ostao bez pobede u Atini – 2:2

Igra Andrija Živković najbolju sezonu u karijeri još otkako je kao golobrad drmao po Srbiji u dresu Partizana. A, dosta je vode prošlom Savom i Dunavom i mnogo je talasa udarilo o obale Soluna od tada...

Bez obzira što je pre manje od mesec dana potpisao novi ugovor sa PAOK-om srpski reprezentativac ne posustaje. Preuzima odgovornost, rešava utakmice, najbolji je kada je najpotrebnije. I večeras je zablistao u velikom derbiju sa Panatinaikosom usred Atine.

Izabrane vesti

Kifla u 58. minutu pogodila je pravo u srce srpsku koloniju u zelenom delu Atine i dovela PAOK nadomak trijumfa u velikom derbiju, ali je hladan tuš polio i Živkovića u 96. minutu kada je Aleksander Jermejev doneo bod Panatinaikosu – 2:2.

I to potpuno zaslužen bod. Jer je tim Ivana Jovanovića, u kojem je Filip Đuričić bio starter, a Filip Mladenović ušao s klupe, potpuno nadigrao Solunjane u svim elementima igre. Samo jedan statistički podatak: odnos šuteva na gol je bio 21:5 u korist zelenih. Ali, kao što bi se reklo, u fudbalu se samo broji koliko je puta lopta ušla u mrežu.

PAOK je poveo golom Tomasa u 19. minutu, međutim, Palasios je u 32. vratio utakmicu na početak. I sve je izgledalo tako da je PAO mnogo bliži golu. Samo što tandem Tajson – Živković nije tako mislio.

Brazilac je povukao kontru, doneo loptu do šesnaesterca, odigrao za Živkovića u pravom trenutku, a srpski as je odmah šutnuo, nije se nameštao, nije oklevao. Poslao je kiflu, kod koje golman Brinjoli nije mogao ništa.

Potpunu inicijativu imao je Panatinaikos do kraja utakmice, igrala se viktorija na polovini crno-belih iz Soluna i taman kada je izgledalo da će bodovi putovati na sever Grčke, Šveđanin ruskog porekla Jermejev doneo je pravdu.



tagovi

Andrija ŽivkovićPAOKPanatinaikosIvan JovanovićFilip ĐuričićFilip Mladenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara