Nasional (©Reuters)
Nasional (©Reuters)

Paragvaj: Igralo se 100 minuta, Nasional odložio Libertadovo krunisanje

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 02:09

Ceo Asunsion bio na nogama

Jedna utakmica, dva rivala, tri zainteresovana kluba i ceo grad na nogama!

Tako je izgledala ove noći atmosfera u Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja, jer se čekao rasplet velikog derbija između Nasionala i Olimpije. A, u isto vreme pratili su ga i navijači Libertada, jer su se nadali rezultatu koji bi njihovom voljenom klubu automatski stavio na glavu novu šampionsku krunu.

Izabrane vesti

Ipak, moraće lider da se strpi još malo, pošto je Nasional preokretom dobio Olimpiju i sprečio krunisanje Libertada makar za još jedno kolo – 2:1.

Libertad čeka svoju 21. titulu, ali je još daleko od najtrofejnije Olimpije, koja je 43 puta u istoriji osvajala pehar Aperture ili Klauzure. Nasional je četvrti sa devet trofeja, a poslednji je osvojio još 2013. godine.

Inače, posle prvog poluvremena gradskog derbija činilo se da će šampionska trka biti rešena. Olimpija je vodila 1:0 golom Kamača u 33. minutu. Igralo se tvrdo, sa malo šansi, malo udaraca na gol, tako da preokret nije delovao kao baš najrealnija opcija.

Nasional je mnogo bolje zaigrao u nastavku, a do izjednačenja je došao preko Viljagre koji je u 61. minutu iskoristio penal. Potpuni preokret i pobedu domaćinu doneo je Arua u 78. minutu. Iako se igralo 100 minuta, gola za Olimpiju, a indirektno i za Libertad, nije bilo.

Krunisanja će, vrlo verovatno, biti sledećeg vikenda, u pretposlednjem kolu, pošto Libertad dočekuje pretposlednji Sol de Amerika i bod mu je dovoljan da dođe do šampionskog pehara.

PARAGVAJ 1 - APERTURA, 16. KOLO

Utorak

Nasional – Olimpija 2:1 (1:0)

/Viljagra 61p, Arua 78 – Kamačo 33/



tagovi

LibertadOlimpija AsunsionNasional AsunsionParagvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara