Oskar Kardozo (©Reuters)
Oskar Kardozo (©Reuters)

Paragvajski Klasiko: Oskar Kardozo napada Sero Portenjo, Ciklon bez Maura Boselija

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 23:05

Duel timova koji spadaju u sam krem paragvajskog fudbala

U okviru trećeg kola paragvajske Aperture Libertad će na stadionu Nikolas Leoz dočekati Sero Portenjo (00.45). Sudar velikih rivala, između kojih su 53 titule u domaćem prvenstvu. Siklon je drugi najtrofejniji tim Paragvaja sa 33 osvojene titule, Libertad treći sa 20. Najuspešnija je Olimpija sa 45 šampionskih trofeja u vitrinama.

Sero Portenjo je i jedan od najpopularnijih klubova u zemlji, a pored 33 titule igrao je i šest polufinala Kopa Libertadores, na korak od finala je u dva navrata bio i u Kopa Sudamerikani. Ekipa Fransiska Arsea je osvojila Aperturu prošle godine, ali je Klausuru okončala u četvrtfinalu plej-ofa.

Izabrane vesti

Tekuću sezonu popularni Ciklon otvorio je sa dva trijumfa. Najpre je na otvaranju kao gost savladao Sol Ameriku (3:1), da bi u minulom kolu bi bolji od Sportivo Lukenja (1:0). U velikom derbiju ipak neće nastupiti ponajbolji igrač ekipe Mauro Boseli. Argentinac je dobio dozvolu od kluba da se posveti problemima lične prirode. Njegovo mesto u napadu zauzeće Roberto Morales, ali nema sumnje da će bivši igrač Boke, Vigana, Đenove i Palerma nedostajati ekipi.

Libertad iza sebe pored 20 trofeja u elitnom rangu paragvajskog fudbala ima i pehar iz Kupa, koji je osvojio 2019. godine. Jednom su crno-beli igrali polufinale Kopa Libertadores, a od uspeha na međunarodnoj sceni izdvajaju se i tri učešća u polufinalima Kopa Sudamerikane.

Aperturu je minule godine okončao na trećem mestu na tabeli, da bi poput večerašnjeg rivala takmičenje u Klausuri završio u četvrtfinalu. Sjajno je ekipa Danijela Garnera počela ovu godinu, trijumfom na startu Aperture protiv Olimpije, dok je njen meč drugog kola bio odložen. Oskar Kardozo i ove sezone predvodi navalu Libertada. Dugogodišnji napadač Benfike se u domovinu vratio 2017. godine, a i u 38. godini dokazuje da je jedan od najboljih napadača u zemlji. Minule godine je postigao osam golova u Aperturi i još pet u Klausuri. Na premijeri je protiv ljutog rivala postigao jedini pogodak, preciznim udarcem sa bele tačke.

U godini za nama su se ova dva rivala tri puta sastajala. Sero je slavio u oba navrata na svom stadionu (2:1 i 1:0), dok je meč na stadionu Libertada okončan bez golova.

PARAGVAJ, APERTURA - 3. KOLO

Nedelja

Guarani - 12. oktobar 2:1 (1:0)

Sportivo Lukenjo - Nasional 0:3 (0:3)

Ponedeljak

Olimpija - Guairenja 0:0

Sol Amerika - River Plejt (u toku)

Utorak

00.45: (2,50) Libertad (3,20) Sero Portenjo (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1Sero PortenjoLibertadOskar Kardoso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara