Sva trojica od starta (Foto: Reuters)
Sva trojica od starta (Foto: Reuters)

Pari Sen Žermen bez prava na grešku, Tuhel sa četvoricom u napadu na Lajpcig

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.11.20. | 10:25

Vicešampion Evrope sa imperativom pobede dočekuje ekipu Julijana Nagelsmana na Parku prinčeva, Mančester Junajted bi trijumfom nad Bašakšehirom jednom nogom već zagazio u nokaut fazu

Pre tri meseca za titulu Lige šampiona, večeras kako bi sačuvao status učesnika elitnog evropskog takmičenja. Ako ih je i bilo, kalkulacija više nema. Pari Sen Žermen mora da pobedi ukoliko želi da u poslednja dva kola uđe sa iole realnim šansama za prolaz u nokaut fazu. Tomasu Tuhelu je dogorelo do noktiju, pa čak iako je sportski direktor Leonardo govorio kako na Parku prinčeva imaju poverenja u Nemca, 47-godišnji stručnjak bi ozbiljno trebalo da se zabrine u slučaju novog kiksa. Onim protiv Monaka u petak dodatno je skresao kredite.

Jer radi se o aktuelnom vicešampionu Evrope i timu koji godinama ulaže silne milione kako bi se popeo na krov Starog kontinenta. I onda eliminacija u grupnoj fazi? U Parizu ne žele ni da razmišljaju o tome. Opravdanja nema, čak i pored toga što Sveci gotovo da nisu u aktuelnoj sezoni bili kompletni. Svestan je imperativa i nemački stručnjak.

Izabrane vesti

"Želimo i moramo da pobedimo, ovo je finale grupe. Želim da imamo više hrabrosti pred protivničkim golom nego da se bojimo defanzivnih problema. Postoji mogućnost da igramo da četvoricom napred, moramo da pronađemo dva igrača u sredini, ali takođe moramo da im pomognemo ako se transformišemo u 4-4-2. Ne isključujem ni opciju da zaigramo u 4-3-3 kao što smo uradili u Lajpcigu. Moramo da vidimo ko je dostupan", istakao je Tuhel na redovnoj konferenciji pred večerašnji meč.

Reklo bi se da Nemac već zna u kojem će sastavu na odlučujući meč ovog dela sezone. Osim što imaju imperative pobede, u taboru Pari Sen Žermena priželjkuju da, ukoliko je moguće, ona bude sa minimum dva razlike, u slučaju da na kraju grupne faze bude bodovno poravnat sa Lajpcigom, jer bi tada odlučivao međusobni susret. U prethodnom okršaju sa Bikovima od pre dvadeset dana, Tuhel nije mogao da računa na Kilijana Mbapea, Nejmara, Marka Veratija, Maura Ikardija… A opet, da je Di Marija pogodio penal pri vođstvo svog tima od 1:0, verovatno bi se druga ploča vrtela. Ovako…

Bilo kako bilo, dobra vest za Tuhela je da će za najvažniji meč ovog dela sezone od gorepomenutih imati sve osim Ikardija, te će pomenutu četvrtorku u navali činiti Nejmar i Di Marija po bokovima, odnosno Mbape i Mojze Ken u špicu. Doduše, Verati će teško od starta na teren, iako se oporavio od povrede kolena. Jer pauza od mesec i po dana preduga je kako bi već na povratničkom meču odigrao svih 90 minuta. Stoga će mesto u veznom redu zauzeti Ander Erera, pošto je poslednji trening potvrdio da je Španac zalečio povredu lista, zbog koje je propustio meč sa Monakom, a društvo u manevru praviće mu Leandro Paredes. U poslednjoj liniji problem stvara suspenzija Prensela Kimpembea. U odsustvu francuskog štopera, očekuje se da Tuhel vrati Markinjosa na prirodnu poziciju i upari ga sa Abduom Dijaloom, s obzirom na to da je Tilo Kerer povređen već neko vreme.

Foto: AFPFoto: AFP

S druge strane, ni Lajpcig nije napravio željenu uvertiru pred ovaj meč. Za vikend se poprilično mučio i na kraju jedva izborio remi sa Ajntrahtom. Ipak, Julijana Nagelsmana može da raduje povratak Dajota Upamekana. Posebno jer su Marsel Halstenberg, Lukas Klosterman, Bendžamin Henriks i Konrad Laimer i dalje van stroja.

Moraće nemački tim da pokuša na sve načine da zadrži navalu Pari Sen Žermena, jer vrlo je verovatno da će njihov međusobni duel odlučivati o drugom putniku u dalji tok takmičenja. Iz razloga što je teško zamisliti da Bikovi mogu da nadoknade pet minusa iz duela sa Mančester Junajtedom, ma koliko engleski tim znao da podbaci. Ukoliko večeras protiv Bašakšehira trijumfuju na Old Trafordu (21.00), Crveni đavoli će jednom nogom praktično iskoračiti u nokaut fazu.

Lokalni Mančester Ivning Njuz predviđa veliki broj promena u sastavu Ole Gunara Solskjera u odnosu na prethodni meč dva tima. Naime, Brendon Vilijams bi mogao da zauzme mesto kraj desne aut-linije, Skot Mektomini i Fred ispred centralnih defanzivaca, Doni Van de Bek iza Edinsona Kavanija, koji bi mogao da upiše prvi start od dolaska u klub, a posle dužeg vremena na desnom krilu trebalo bi da se nađe Mejson Grinvud.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Grupa H

21.00: (1,30) Mančester Junajted (5,70) Bašakšehir (9,00)

21.00: (1,63) PSŽ (4,00) Lajpcig (5,30)



tagovi

Liga šampionaPari Sen ŽermenRB LajpcigBašakšehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara