Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pari Sen Žermen nedeljnom platom od 600.000 evra mami Pogbu na Park prinčeva

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 11:29

Parižani pripremaju teren za naredno leto

U većem delu Evrope je do kraja fudbalske pijace ostalo još 15 dana, a već sada možemo da tvrdimo kako je Pari Sen Žermen odradio najbolji prelazni rok ovog leta. I jedan od najboljih u istoriji fudbala, ako ne i najbolji. Ašraf Hakimi ga je otvorio u transferu vrednom 60.000.000 evra, da bi potom kao sa fabričke trake stizali Žoržinjo Vajnaldum, Serhio Ramos, Đanluiđi Donaruma i kao šlag na tortu - Lionel Mesi. Sva četvorica bez centa obeštećenja.

Trend koji sportski direktor Leonardo planira da nastavi i naredne godine dovođenjem još jednog zvučnog imena - Pola Pogbe. I spremio je jasan plan kako da francuskog vezistu namami na Park prinčeva. Naravno, tiče se novca. Naime, kako piše ostrvski Independent, Parižani su spremili nedeljnu platu od 600.000 evra kako bi narednog leta obezbedili potpis veznog fudbalera Mančester Junajteda i pobedili konkurenciju, pre svih Real, u trci za isti.

Izabrane vesti

Na identičan način su, podsetimo, kaparisali i Vajnalduma, oko kojeg je trener Barselone Ronald Kuman obigravao u prethodnih godinu dana, samo da bi se u finišu sezone pojavio Pari Sen Žermen sa džakom para (navodno ponudio duplo više od katalonskog kluba) i dokazali da ta holandska veza nije neraskidiva kakvom su je napravili evropski mediji.

Pride, novac koji pariski klub nudi rođenom Parižaninu sasvim je dovoljan razlog da Pogba ne produži ugovor sa Mančester Junajtedom. Jer prema tvrdnjama transfer eskperta Fabricija Romana, engleski klub je nedavno "skinuo" Pogbu sa tržišta i planira da sa njim produži ugovor, kako ga narednog leta ne bi izgubio bez evra obeštećenja, što bi bio veliki gubitak za klub ako se setimo da je pre pet godina za njega izdvojio 105.000.000 evra. Navodno su čelnici Junajteda već obavili nekoliko rundi pregovora sa njegovim agentom Minom Rajolom oko produžetka saradnje, ali su se oni završili bezuspešno.

Zbog onoga što bi moglo da ga sačeka u Pari Sen Žermenu, nije ni čudo. Jer iako se radi o bruto iznosu (28.800.000 evra), čak i kada se odbiju poreske dažbine u iznosu od 55 odsto, Pogba bi bio jedan od najplaćenijih fudbalera na Parku prinčeva, odmah posle Lionela Mesija, Nejmara, negde u rangu sa Serhiom Ramosom i Kilijanom Mbapeom.


tagovi

Pari Sen ŽermenPol Pogbaletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara