(© Reuters)
(© Reuters)

Pariz u transu: Mesiju se svi poklonili, Mbapeu zviždao ceo stadion (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 21:23

Predstavljena pojačanja PSŽ-a

Veče za pamćenje. Ko je bio na Parku prinčeva može da se pohvali kako je priustvovao trenutku za istoriju fudbala: Lionel Mesi je došao. Stvarno. Ono što se činilo nemogućim do pre samo nekoliko sedmica sad je java, Argentinac je predstavljen kao novi fudbaler Pari Sen Žermena.

I to pred krcatim stadionom sat vremena pred meč drugog kola Lige 1 sa Strazburom. Praznog sedišta nije bilo. Skoro 48.000 srećnika je videlo najboljeg igrača sveta uživo. Tačno u 20 časova i četiri minuta pojavio se na bini predviđenoj za promociju novajlija. I to kakvih, pored doskoršanjeg člana Barselone bilo su golman Đanluiđi Donaruma, desni bek Ašraf Hakimi, štoper Serhio Ramos i vezista Žoržinjo Vajnaldum. Svaka čast svakom od njih (obučeni u majice „Mi smo Pariz“), ali publika je netremice gledala u Lea. I uzvikivala njegovo ime horski, toliko često da nije baš bilo jednostavno da dođe do reči.

Izabrane vesti

Tek kad se buka za nijansu stišala, prozborio je nekoliko kurzoaznih rečenica. A i tako „zapalio“ masu.

Dobro veče svima. Ovo je posebna sedmica za mene. Veoma sam srećan što sam napravio ovaj korak u karijeri. Nadam se da ćemo uživati u sjajnoj sezoni. Jedva čekam“, rekao je Mesi, zaradio još jednom ovacije i preselio se u ložu (nije fizički spreman da igra) odakle je pratio meč sa Nejmarom.

Odatle je mogao savršeno da čuje uzvikivanje svog i negodovanje publike svaki put kad bi se izgovorilo ime Kilijana Mbapea. Nisu navijači PSŽ balonakloni prema mladoj zvezdi. Imaju i razloga. Em odbija da se izjasni oko produžetka ugovora (ističe mu narednog juna), em se u javnosti špekuliše da ne bi baš da igra sa Lionelom Mesijem. Neke stvari su zaista neobjašnjive. A ko publici jednom stane na žulj, teško se s njom miri. Otud zvižduci celog stadiona.



tagovi

Lionel MesiKilijan EmbapePari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara