Parizov tim snova ne radi - Nejmar bezobrazno nezainteresovan, Mbape se povredio, Mesi nemoćan (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 15.09.21. | 22:55

U Mančesteru devet golova i pobeda Sitija...

Dočekasmo konačno i to. Da vidimo najnoviju svetsku fudbalsku atrakciju na delu, trozubac koji su mnogi dok je trajalo njegovo formiranje ovog leta nazivali najboljim u istoriji fudbala. Maurisio Poketino sačekao je premijeru Pari Sen Žermena u novom izdanju Lige šampiona kako bi na teren poslao tri od četiri najveće zvezde današnjice, ali umesto spektakla i celog plena, argentinski stručnjak nazad u Grad svetlosti nosi samo bod i pun kofer problema. Nije PSŽ uspeo da slavi na gostovanju Brižu (1:1), međutim mnogo više od rezultata Poketina treba da brine igra njegovog sastava.

Od očekivanih majstorija Mesija, Nejmara i Mbapea ni traga ni glasa. I ne samo to - po mnogima najveći favorit za titulu prvaka Evrope u dobrom delu meča bio je u podređenom položaju. Suočen sa hrabrim domaćinom Pariz nije bio ni bleda senka tima što mu predviđaju da će poneti epitet jednog od najboljih u 21. veku.

Izabrane vesti

Epilog - bajka je kratko trajala. Sastavljanje idealnih 11 od zvezda što je PSŽ nakupovao je jedno, lagana zanimacija za laike, a formiranje ekipe što će biti dobro izbalansirana, homogena i spremna za velike stvari, nešto sasvim drugo.

I zaključak - pred Maurisiom Poketinom teški su dani i veliki posao da od ovakvog Pariza napravi takmičarski tim koji bi mogao da ode do kraja i ispuni najveću želju šeika iz Katara: da mu daruje "ušatog".

Mesi, Nejmar i Mbape gotovo da nisu čestito razmenili pasove. Od starta utakmice Brazilac je delovao nezainteresovano, gotovo do granice bezobrazluka, što najbolje oslikava jedna situacija kada Briž napada, a ovaj s rukama na kukovima, negde na sredini igrališta, posmatra kako će akcija da se završi.

Bežao je Nejmar od duela, kada bi u njih i ušao lako je padao, a u šesnaesterac domaćina gotovo nije zalazio. Kilijan Mbape zaslužan je za vodeći pogodak pošto je lepo probio po boku, izbacio iz igre čuvare i asistirao jednoj od retkih svetlih tačaka - Leandru Paradesu za 0:1, međutim početkom drugog poluvremena zatražio je izmenu zbog, činilo se na prvi pogled, blagog udarca u petu.

Mesi je veći deo utakmice igrao povučenije nego što je to činio u Barseloni. Morao je prečesto da se vraća po loptu i započinje akcije, čime je PSŽ izgubio na ubojitosti pred golom Briža. Najbliži pogotku Argentinac je bio sredinom prvog poluvremena kada je u svom silu ušao sa boka, gađao drugi ugao i pogodio prečku.

Slaba komunikacija, suviše razmaka između linija tima, spor protok lopte... Tako bi u najkraćem glasio opis onoga što smo videli od "nabudženog" francuskog sastava, koji je na kraju morao da spasava starosedelac - Kejlor Navas. Iskusni čuvar mreže upisao je pet odbrana. A da je bio bolji Briž je "dokazao" i kroz statističke kategorije koje govore o šutevima: ka golu 16:9 za domaćina, u okvir gola 6:4.

Probao je Poketino i sa ranim izmenama, uveo već na poluvremenu Drakslera i Danila Pereiru. Nije mnogo dobio.

I opet će biti aktuelna ona stara da je za PSŽ od svih njegovih TOP zvezda važniji Anhel Di Marija. Ni njega ni Marka Veratija danas nije bilo u protokolu.

Junak Briža je kapiten Hans Vanaken, strelac izjednačujućeg gola, vrednog ogromanog boda, ali najbolji u redovima Belgijanaca bio je mlađani Noa Lang. Čitavu utakmicu Lang je mučio odbranu Pariza, Hakimija posebno i da je u samom finišu pogodio gol posle sjajnih makazica bio bi to trenutak za istoriju. Pa opet, sve čestitke i njemu i njegovim saigračima na ovakvom izdanju protiv velikog favorita.

RB Lajpcig voli da se naigrava, takva mu je "narav". Ne odustaje ni kada prođe onako loše kao protiv Bajerna proteklog vikenda, međutim mogli bi u ovom klubu malo da porazmisle o takvom pristupu kada idući put budu dolazili u Mančester. Jer nakon što im je Junajted prošle sezone dao pet, sada je Siti otišao i korak dalje - šest komada (6:1)!

Četa Pepa Gvardiole rano je stekla dva gola viška i kasnije dozirala. Prilazili su Nemci na 1:2, 2:3, 3:4, da bi u finišu kada su krenuli na sve ili ništa bili potpuno razbijeni.

Uzalud partija karijere Kristofera Enkunkua i njegov het-trik kad je poslednja linija izbušena kao švajcarski sir.

Džek Griliš postigao je debitanstki gol u Ligi šampiona za 4:2.

GRUPA A

Mančester Siti - RB Lajpcig 6:3 (3:1)

/Ake 17, Mukiele 28ag, Marez 45+2pen, Griliš 56, Kanselo 75, Žezus 86 - Enkunku 43, 51, 74/

Briž - Pari Sen Žermen 1:1 (1:1)

/Vaneken 27 - Erera 15/



tagovi

Liga šampiona

Obaveštavaj me

PSŽ
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara