Lukmanova blamaža dok Mitrović gleda sa strane (©Reuters)
Lukmanova blamaža dok Mitrović gleda sa strane (©Reuters)

Parker ljut na Lukmana: Majstore, to se tako ne radi; Mojes: Penal nije bio, ofsajd jeste

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.20. | 00:31

Apsolutno sve razloge ima da se ljuti mladi trener Fulama, njegov kolega sa klupe Vest Hema ima svoje viđenje utakmice

Kada ti se klub davi na granici zone ispadanja, svaka utakmica predstavlja svojevrsni izazov i test karaktera, Fulamu je svaki bod dobrodošao u borbi za opstanak. Tako nije mislio i Ademola Lukman koji je u osmom minutu nadoknade odlučio da, čini se, poklonjen penal vredan boda protiv Vest Hema rešava "panenkom". Ne da nije bio precizan, već je Lukaš Fabijanski stigao da se baci, podigne i uhvati ono što je zaličilo na izveden kazneni udarac.

Lukmanova bruka odjeknula je Ostrvom i Evropom munjevitom brzinom, odmah je postao predmet podsmeha javnosti i kritičara, a Skot Parker bio je opravdano razočaran i ljut na svog krilnog napadača.

Izabrane vesti

"Penal? Momak je napravio veliku grešku, to je svima jasno. Možeš da promašiš penal, ali ne na onakav način. To mora da mu bude jasno. Kada si mlad moraš brzo da učiš na greškama", kaže Parker posle utakmice i nastavlja:

"Razočaran je i normalno je da se tako oseća. Svima je dozvoljeno da promaše penal, ali ne ovako. Ovo je fudbal. On mora da poraste i nauči važnu lekciju iz ovakvog šuta. Neću da ga opravdavam, ljut sam na njega, ali znam da je i on ljut na sebe. Ako sam mu već dozvolio da izvede najstrožu kaznu, onda je trebalo da iskoristi šansu, ne da uprska".

Lukman je svojim potezom opljačkao Fulam za bod, ali i omogućio Vest Hemu da dođe do pobede na početku nadoknade vremena posle sumnjive situacije, u kojoj je Tomas Souček postigao gol, ali je Sebastijan Ale bio u ofsajd poziciji i upravo zbog njegovog postavljanja je Joakim Andersen loše raščistio situaciju pred golom Alfonsa Areole.

"Iskreno sam mislio da će meč da se završi remijem, ali sam jako zadovoljan što su igrači izborili tri boda. Bio sam jako besan na igrače zbog načina na koji su se ponašali kada smo dali gol. Morali smo bolje da se postavimo i nikako ne dozvolimo da dođe do penala, koji je po meni veliko razočaranje", kaže Dejvid Mojes, misleći na odluku glavnog sudije Majka Džonsa da uopšte pokaže na belu tačku posle blagog kontakta Manuela Lanzinija i Toma Kernija.

"Nisam potpuno siguran da je penala bilo, ali ovo nije prvi put da se dosuđuju jako loši faulovi za najstrožu kaznu. Mi nismo uradili dobar posao pošto smo dali gol, ali na kraju smo uzeli tri boda".

Smatra Mojes da nije bilo penala za Fulam, ali džentlmenski priznaje da je Ale bio u ofsajdu kod Součeovog gola...

"Verovatno bi u nekoj drugoj situaciji bio ofsajd. Jako je teško proceniti šta je ofsajd, a šta ne u ovakvim situacijama. Linijski sudija nije podigao zastavicu i to onda govori da ofsajda nije bilo. Svakako, najvažnije je da smo uzeli tri boda jer smo igrali jako dobro i napadali. Bilo je jako važno da pobedom odemo na reprezentativnu pauzu".



tagovi

Skot ParkerAdemola LukmanDejvid Mojes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara