Parma će imati ozbiljan napad! Jedan došao iz Bajerna, drugi je bio među najplaćenijima na svetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 21:38

Ništa od Skamake

Parma je jedan od klubova koji su se najbolje pojačali u ovom prelaznom roku u Italiji.

Posle 15.000.000 evra teškog transfera rumunskog ofanzivca Denisa Mana, popularni Krstaši su danas doveli tandem napadača.

Izabrane vesti

Prvo je potvrđen transfer holandskog talenta Džošue Zirkzea iz Bajerna. On je jedan od najvećih talenata bavarskog giganta, prošle sezone je dobijao značajnu minutažu sa klupe i postizao golove ali jednostavno nije mogao da se izbori za mesto u paklenoj konkurenciji. Procenjeno je da da je najbolje da ode negde gde će da igra.

Ove zime su ga želeli Everton i Ajntraht, nudili po desetak miliona evra, ali je na kraju najbolja ponuda bila Parmina. Klub sa Tardinija ga je doveo na pozajmicu s pravom otkupa za 15.000.000 evra, a Bajernu će pripasti i 7,5 odsto od naredne prodaje Holanđanina.

Želela je Parma posle Zirkzea da dovede još jednog supertalentovanog napadača. Pregovarala je o dolasku Đanluke Skamake, Sasuolovog igrača na pozajmici u Đenovi kojeg je želeo i Juventus. Nudila je Parma pozajmicu s ulovom da ga otkupi za 25.000.000 evra ako ostane u ligi, ali je Sasuolo odbio.

Tako su Krstaši prešli na plan B i dogovorili dolazak iskusnog Gracijana Pelea. Tačnije, povratak jer je on dres Parme nosio i pre osam godina kada je otišao u Fajenord u potrazi za većom minutažom. Potom je dve godine nosio dres Suatemptona da bi prihvatio faraonsku ponudu iz Kine. Potpisao je za Šandong u kojem je bio jedan od najplaćenijih igrača sveta. Zarađivao je 15.000.000 evra neto po sezoni tokom četiri godine i nedavno je taj ugovor istekao.

Pele se pominjao kao želja Juventusa, Intera, Milana, Torina i još nekih klubova ali je na kraju prihvatio ponudu Parme. On će u narednim danima biti zvanično predstavljen na Tardiniju s obzirom da kao slobodan igrač može da potrpiše u narednih 20 dana.


tagovi

Gracijano PeleĐanluka SkamakaDžošua ZirkzeZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara