(© Star sport)
(© Star sport)

Parni valjak ništa ne može da zaustavi: Ni sjajni Novi Pazar, ni Suma, ni Ljajić (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.11.23. | 16:53

Ksander Severina strelac za 1:0, Aleksandar Jovanović junak crno-belih

Slava fudbalu, bodovi Partizanu, ništa Novom Pazaru. Iako je zaslužio makar poen. Ovako su sva tri otišla za Beograd, u utakmici koja je kvalitetom, tempom, agresijom i stilom podsetila na onu iz premijernog kola u Bačkoj Topoli, kad su crno-beli u završnim sekundama ostali bez pobede. Sad su je ostvarili tako što su preživeli jedno od najzahtevnijih gostovanja u Mozzart Bet Superligi, a da verovatno ni sami ne znaju kako nisu primili gol.

Iako su dali jedan, zahvaljujući veštini Ksandera Severine, već u drugom minutu, odbrana je opet položila kolokvijum. Kao student u roku Oktobar dva, kad grabi noktima kako bi ispunio uslov za godinu, tako se gost spasalo, oslonivši se na uticaj Aleksandra Jovanovića i Svetozara Markovića. Golman i kapiten su izrasli iz trave Gradskog stadiona u junake, jer su osujetili sve pokušaje ambicioznog domaćina, čiji napadi su bili smisleni, akcije odvažne, prilike zrele, ali nije bilo tog heroja koji bi ubacio loptu u mrežu (1:0).

Izabrane vesti

Za neutralne posmatrače, ako takvih uopšte ima, meč je bio izvanredan za gledanje. Iznad standarda ovdašnjeg fudbala, sa velikim brojem prilika, borbe prsa u prsa, trke, jurišali su i jedini i drugi, ali sport je takav da ne može da namiri apetite svih aktera. Sastav Igora Duljaja je rano stečeno vođstvo sačuvao, te i posle 14. kola ima šest bodova više od Crvene zvezde, dok je ekipa Siniše Dobrašinovića nagovestila da s pravom gai evropske ambicije i da su gromoglasna pojačanja vredna ulaganja.

Meč je odlučen već na početku. I to tako što je Aleksandra Filipović poslao dugu loptu Ksanderu Severini, Holanđanin sačekao da ona najpre preleti Flora, prevario Sisea, zatim pogodio dalji ugao gola Nikole Mirkovića i malo ko je tad mogao da pretpostavi da će taj detalj biti dovoljan za tri boda favorita.

Kao što niko nije mogao da se nada da će Severina posle toga svaki napad Partizana upropastiti. Imao je još nekoliko situacija u kojima je morao bolje da reaguje, odigra pravovremeno ili precizno, ali ostao je na tom jednom preciznom hicu. Dovoljno da Parni valjak slavi 12. pobedu zaredom u prvenstvu. Mogao je da je učini i ubedljivijom, još u prvom poluvremenu, samo da je imao spretnijeg realizatora.

Šanse se se ukazale Mateusu Sladanji (dve) i Franku Kanuteu (intervencija Sisea), međutim, Novi Pazar uvek ima u kadru pojedince koji možda i nadmaše očekivanja kad im Partizan dođe u goste. Takav jedan se pojavio u liku Nikole Mirkovića, pošto je branio sjajno, u drugom delu osujetio udarce Gajasa Zahida i šut Bibarsa Natha preusmerio u korner i bio referentna tačka tima koji je u svakoj liniji tima imao kvalitet da parira lideru. Čak i da ga nadigra.

Sise je bio dobar u odbrani, živahni Korejac Đonho koristio hitrinu da se pojavi među linijama gostjućeg tima, skoro svaki kontakt Adema Ljajića s loptom bio je nalik dodiru klase... Ulasci Marka Šćepovića i Sejdube Sume su uticali da Plavi ubrzaju, još više potisnu Duljajev tim u njegov kazneni prostor i, kolokvijalno, gol je visio u vazhudu.

Tu je i ostao, jer su redom zicere mašili Mitar Eregeleš, Šćepović, Suma, Sise... Novi Pazar je odigrao možda najbolju utakmicu od početka trke za bodove, a nije pobedio. Partizan u polju jednu od slabijih, a slavio je. I za to može najviše da zahvali Aleksandru Jovanoviću, apsolutnom junaku susreta kraj Jošanice, u derbiju kakav je potreban srpskom fudbalu.



MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 14. KOLO

NOVI PAZAR - PARTIZAN 0:1 (0:1)

/Severina 2/

Novi Pazar

Stadion: Gradski

Igrano se bez prisustva gledalaca

Sudija: Miloš Milanović

Žuti karton: Karaklajić, Mirković, Suma (Novi Pazar), Belić (Partizan)

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković 7,5 – Lazić 7, Azemović 7, Sise 7,5, Floro 6 (od 60. Anan 6,5) – Ergelaš 6 (od 60. Ćirjak 6), Momčilović 6,5 (od 81. Obradović -), Đo 7 (od 60. Suma 7), Milojević 6 (od 46. Šćepović 6,5) – Karaklajić 6, Ljajić 7.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović 8 - Filipović 7, Marković 7,5, Ilić 7, Antić 7 - Kanute 6 (od 46. Šćekić 6), Belić 6 - Severina 7 (od 63. Nikolić 6), Natho 6,5 (od 63. Kalulu 6), Zahid 6,5 - Saldanja 5,5 (od 89. Menig -).

Igrač utakmice: Aleksandar Jovanović (Partizan) 8.


MOZZART BET SUPERLIGA, 14. KOLO

Subota

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

/Mijatović 19, Spajić 54, Kanga pen 90 - Tomašević 70/

Nedelja

Vojvodina - Železničar 2:2 (2:0)

/Milosavljević 12, Vukanović 14 – Šušnjar 63, Lakićević 76/

Čukarički - TSC 0:2 (0:1)

/Ćirković 23, Cvetković 83/

Voždovac - Radnički Niš 1:1 (1:1)

/Burmaz 32 – Petrov 43/

Ponedeljak

Novi Pazar – Partizan 0:1 (0:1)

/Severina 2/

15.00: (6,50) Novi Pazar (4,10) Partizan (1,55)

17.00: (2,45) Spartak Subotica (3,35) Radnički 1923 (2,90)

18.30: (2,30) Napredak (3,30) IMT (3,20)

19.00: (2,40) Mladost Lučani (3,30) Javor (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ksander SeverinaFK Novi PazarAdem LjajićFK PartizanNovi Pazar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara