Marko Živković napada Nikolu Dukića (© MN Press)
Marko Živković napada Nikolu Dukića (© MN Press)

Partizan bi da spreči „efekat Astana“

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.08.21. | 09:31

Crno-beli maksimalni na početku sezone, Voždovac prepustio domaćinu ulogu favorita

Otvaranje prvenstva kakvo se samo poželeti može. Dve prilično uverljive pobede, na stadionu gde se u prošlosti često spoticao, omogućile su Partizanu komotnu poziciju pred treće kolo Superlige u kome će imati zicer na svom terenu, pošto mu u goste dolazi Voždovac (21 čas, TV Arena sport 1).

Činjenica da je i protiv Proletera i protiv Vojvodine slavio bez primljenog gola, a rivale načinjao u ranoj fazi meča, pokazuje sa koliko motiva je ušao u novu sezonu, a ako je pregrmeo gostovanja u Novom Sadu navijači od njega očekuju da bude na visini zadatka u susretu sa timom koga je u prethodnom prvenstvu savladao triput, a da mu se pritom mreža nije zatresla (2:0 i 3:0 u borbi za bodove, a 4:0 u četvrtfinalu kupa).

Izabrane vesti

Biće ovo prvi susret u srpskim okvirima posle četiri godine u kome Vladimir Stojković neće konkurisati za sastav Parnog valjka. Braniće Nemanja Stevanović, iako je Aleksandar Popović bio izvanredan u Slovačkoj. Van stroja su i bekovi Aleksandar Miljković i Ivan Obradović, a zbog umora izazvanog revanšom sa DAC-om i blizine dvomeča sa Sočijem u kvalifikacijama za Ligu konferencija stručni štab će dodatno pretumbati tim.

Na desnom beku pojaviće se Marko Živković, na poziciji štopera Bojan Ostojić odmeniti Igora Vujačića, moguće je da posle lakše povrede s početka sezone prvi put starter bude Aleksandar Šćekić (ako se to desi, verovatno umesto Miloša Jojića), za razliku od gostovanja u Dunajskoj Stredi u prvih 11 će Nemanja Jović kako bi se ispoštovalo pravilo bonus igrača, a logično je pretpostaviti da Lazar Marković, kao novi kapiten, počne meč za razliku od derbija sa Vojvodinom kad je na krilu krenuo Filip Holender.

Toliki broj promena postao je praksa Stanojevića, ali će u Partizanu moraju da budu prilično oprezni u nameri da izbegnu efekat „Astane“. Početkom oktobra 2019. Parni valjak je protutnjao Nursultanom, savladao tada najbolji tim Kazahstana, a tri dana kasnije, u nameri da odmori nosioce igre, tadašnji trener Savo Milošević odmorio je Nemanju Miletića, Sašu Zdjelara, Sejdubu Sumu i Umara Sadika. Završilo se neslavno. Baš protiv Voždovca. Zmajevi su iskoristili posledice promena u sastavu crno-belih i slavili 2:1. Sad, posle slavlja u Dunajskoj Stredi, ne bi valjalo za crno-bele ako bi se na isti način opet okliznuli.

Moramo da nastavimo niz, uđemo maksimalno fokusirani, u ovom trenutku ćemo izaći u najjačem sastavu. Voždovac igra takmičarski, egal je bio sa Čukaričkim, pre sedam dana dobio je meč. Njegovi igrači imaju dobar šut sa distance, pokušavaju, na sve smo se spremili, bavili smo se njima sedam dana“, predočio je trener Stanojević.

Partizan je u seriji od 17 pobeda u Humskoj računajući sva takmičenja, a u tom nizu primio je samo četiri gola. A kako je Voždovac na minulih deset ligaških gostovanja polovinu završio sa „nulom“ teško je očekivati da mogu da ugrozi crno-bele. Nadu gostima niko ne može oduzeti. Naročito njihovom najučinkovitijem pojedincu u uvodu sezone, Ivanu Milosavljeviću, asistentu na Banovom brdu, a dvostrukom strelcu protiv Proletera. Inače, izdanju crno-bele škole.

Partizan je apsolutni favorit, i to ne samo što je u pitanju Partizan koji igra na svom terenu, već zbog utiska koji je ostavio na početku sezone, kako u prvenstvu, tako i u Evropi. Gol-razlika 9:0, u skoru od četiri pobede, govori u kakvoj je formi ekipa Aleksandra Stanojevića kome čestitam jer je najzaslužniji za to. U ovu utakmicu kao i u svaku ulazimo sa ambicijom da napravimo rezultat, napredujemo kao tim. Za megdan Partizanu potrebna je hrabrost, odlučnost kao i da naš intenzitet igre bude na visokom nivou kako bismo odgovorili protivniku na njihov način igre”, objasnio je Predrag Rogan, šef stručnog štaba Voždovca.

---------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, TREĆE KOLO

PARTIZAN – VOŽDOVAC, 21.00, TV Arena sport 1

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Milan Mitić

Projektovani sastavi

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Živković, Ostojić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Šćekić (Jojić) – Marković, Natho, Jović – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Voždovac (4-2-3-1): Preković – Lasickas, Mijailović, Milović, Hajdin – Purtić, Milojević – Stojčev, Milosavljević, Pantović – Vujnović. Trener: Predrag Rogan.

SUPERLIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

Proleter - Novi Pazar 2:2 (0:1)

/Tomović 48, Ortiz 57 - Aganspahić 18 pen, Dimić 47/

Napredak - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Rašo 62ag/

Subota

Spartak - Crvena zvezda 1:3 (1:2)

/Pankov 26 ag - Ivanić 5, El Fardu Ben 39,, Krstović 90/

Radnik - Radnički 1:1 (1:1)

/Milovanović 3 - Škrbić 20/

Nedelja

18.55: (1,45) Čukarički (4,30) Metalac (7,75)

18.00: (2,85) Mladost L. (3,05) Vojvodina (2,65)

21.00: (1,15) Partizan (7,75) Voždovac (18,0)

Ponedeljak

19.00: (1,35) TSC Bačka Topola (5,00) Kolubara (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanPredrag RoganAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara