Miletić i Vujačić na večitom derbiju (© MN Press)
Miletić i Vujačić na večitom derbiju (© MN Press)

Partizan će tražiti još jednog štopera: Nemanja Miletić se sprema za novi odlazak

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 12:05

Posle dobre sezone i prilike da zaradi, klub neće stajati na putu iskusnom defanzivcu

Odbrana Partizana na remontu. Bez obzira na promenu na klupi, znalo se da upravu čeka zahtevan posao tokom leta, naročito oko formiranja defanzivne linije, a već sad se zna da će klub potražiti najmanje dvojicu, možda i trojicu štopera.

Bojan Ostojić verovatno završava karijeru i biće mu ponuđena prekomanda u Teleoptik kako bi pomogao razvoju talenata (kao ne tako davno Nikole Milenkovića, Svetozara Markovića i Strahinje Pavlovića), Igor Vujačić je planiran za prodaju (kako bi se ispoštovao, jer je pre godinu dana spuštena rampa za njegov odlazak), a za rastanak se sprema i Nemanja Miletić.

Izabrane vesti

Na prvi pogled – iznenađujući, zato što se u završnici sezone govorilo o nameri čelnika da mu ponude novi ugovor, do juna 2023, s obzirom da mu postojeći ističe, a da je po povratku iz Saudijske Arabije ostavio dobar utisak. Na drugi – razumljiv. U međuvremenu je došlo do zaokreta koji korespondira sa činjenicom da prvi put u poslednjih pet godina, otkako se dolaskom iz Vesterloa pojavio u gro planu, ima „čiste“ papire. I ta činjenica mu daje za pravo da legitimno razmišlja o novom odlasku u inostranstvo.

Prethodni put kad je napuštao Partizan bio je vezan ugovrom i u Al Readu se obreo uz obeštećenje. Ovoga puta, kao slobodan agent od 30. juna, Nemanja Miletić je u situaciji da naplati kvalitetnu sezonu, pre svega u Superligi, pa i u Ligi konferencije. Da zaradi više nego što ima u Beogradu. S obzirom da mu je 31 godina ovo mu je verovatno poslednja šansa da se „naplati“, kako sportisti znaju da kažu. Crno-beli su svesni te činjenice i ne žele da sputavaju momak iz Leška da se, posle Belgije i Saudijske Arabije, još jednom oproba van granica države. Sve u znak zahvalnosti što je u jesen 2021. proširio kadar, stavio se na raspolaganje Aleksandru Stanojeviću i generalno u dva mandata nijednog trenutka nije pravio problem.

Ovakvi nagoveštaji nemaju dodirnih tačaka sa promenom trenera. Stanojević ga je cenio, kako se može čuti na istom talasu je i Ilija Stolica koji bi ga rado video u ekipi, ali isto tako u klubu su svesni Nemanjine žele za promenom ambijenta i pošto su negovali dobru saradnju spremni su da mu izađu u susret. Zato deluje da od novog ugovora neće biti ništa, a realno da nekadašnji član kraljevačke Sloge, čačanskog Borca i Vojvodine napusti Partizan.

U ovom trenutku se čini da će jedno od mesta koje će se otvoriti popuniti Svetozar Marković povratkom iz Olimpijakosa (kad se završi spor sa grčkim prvakom), ali zbog takmičenja na tri fronta, izvesnih odlazaka Vujačića i Miletića, te Ostojićevog penzionisaja, potreba za još centralnih defanzivaca se sama nameće.


tagovi

Nemanja MiletićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara