Duel Saldanje i Stankovića (© Star sport)
Duel Saldanje i Stankovića (© Star sport)

Partizan čeka derbi sa plus četiri: Zahid ušao i uskratio Stankovića da bude junak (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.09.23. | 22:04

Crno-beli golovima letošnjih novajlija savladali Železničar - 2:1

Nisu verovali navijači kako je Partizan preokretima na krovu Tržnog centra „Stadion“ i u Humskoj osvojio bodove dok je gledao porazima u oči, nisu verovali ni sad kad su im miljenici tanjili živce u Pančevu, ali veruju kad pogledaju tabelu. Od večeras je na vrhu i crno-beli tim. Zbog slabije gol-razlike jeste iza TSC-a, mada činjenica da je sa njim bodovno poravnat daje svima u Humskoj dovoljno razloga za optimizam uoči susreta koji „lomi“ prvi deo sezone, jer posle pobede nad Železničarom sastav Igora Duljaja ima četiri boda više od najvećeg rivala. Nije to kapital kakvom se nadao, niti zaliha na koju je mogao da računa ranijih sezona uoči sudara sa Crvenom zvezdom. Sad je tako usled slavlja na terenu debitanta u Mozzart Bet Superligi – 2:1.

Zasluženog, jer je Parni valjak bio bolji, ali mu je trebalo dosta vremena da potvrdi razliku u klasi. To je uradio zahvaljujući strancima, letošnjim novajlijama, Mateusu Saldanji i Gajisu Zahidu, koji su uskrartili Vojislava Stankovića za status najboljeg aktera meča, jer sve do drugog pogotka favorita povratnik u ovdašnji fudbal je pokazao da je boravkom u inostranstvu izrastao u daleko kvalitetnijeg štopera nego što je javnost upamtila.

Izabrane vesti

Ovako, šestom vezanom pobedom crno-beli čekaju 171. večiti derbi u povoljnom ambijentu, uz saznanje da ne moraju baš svaki put da nerviraju Grobare, kao protiv IMT-a ili Radnika.

Partizan nije bio u najboljem izdanju. Primera radi, kvalitetnije utakmice je odigrao u Bačkoj Topoli ili Novom Sadu, ali je opet pokazao da ubrzava u poslednjih pola sata, kao što je bio slučaj u minula dva kola, kad je 0:2 pretvarao u 3:2. Ispostavilo se da su mu gol vredan trijumfa doneli rezervisti, jer je na ubačenu loptu Kristijana Belića reagovao Nemanja Nikolić, glavom spustio do Zahida, a vezista drugim vezanim pogotkom (debitantski postigao minule sedmice) nagovestio da bi mogao da bude dragocen (i) u završnicama akcija.

Sve do tog 82. minuta delovalo je da je Vojislav Stanković centralna figura utakmice. Nekadašnji štoper baš Partizana, povratnik na naše terene iz Nefčija, u velikom broju direktnih okršaja je zaustavio još jednog nekadašnjeg člana ekipe iz Azerbejdžana, Mateusa Saldanju. Videlo se to u prvom poluvremenu, jer je non-stop bio uz Brazilca. Baš ga je namučio, ali kako ni Stanković nije baš svemoguć, špic gostiju je najpre imao veliku šansu (nijasno je zašto nije dovršio akciju, već proigrao Alda Kalulua), potom gol glavom (posle centaršuta Natha iz kornera i igranja glavom Ilića), a onda sve prosuo...

Dosta duela vodili su Stanković i Saldanja u kaznenom prostoru Železničara, a kad su se preselili u Partizanov, potez napadača na telu štopera bio je klasičan jedanaesterac, čime je omogućio Aleksandru Đorđeviću da potvrdi status najboljeg strelca Železničara (četvrti gol) i opet prebacio teret na pleća gostiju.

I onda – mučenje. Uz povremene šanse Kalulua, Saldanje (izvrsna intervencija Stankovića), pa dosta situacija u šesnaestercu koje su mogle i pre tog 82. minuta da budu krunisane, da bi Zahid uradio ono što, na primer, Severina nije. I zasluženo odneo tri boda za Beograd.



MOZZART BEZ SUPERLIGA - 8. KOLO

ŽELEZNIČAR - PARTIZAN 1:2 (1:1)

/Đorđević 31p - Saldanja 27, Zahid 82/

Stadion: SRC Mladost

Sudija: Stanko Ostrašćanin (Kraljevo)

Žuti kartoni: Purtić (Železničar), Saldanja (Partizan)

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): A. Stanković 6 – Lakićević 6, Purtić 6 (od 85. Obradović -), V. Stanković 7, Hajdin 6,5 – Krajišnik 6,5 (od 73. Trifunović 5,5), Pantelić 6 (od 66. Kovačević 6) – Romanić 5,5, Đorđević 7, Grgić 5,5 (od 73. Knežević -) - Pavlov 5,5 (od 85. Lokosa -).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović 6 - Stojković 6, Ilić 7, Marković 7, Antić 7 - Belić 7, Kanute 5 (od 61. Zahid 7) - Severina 5 (od 61. Nikolić 7), Natho 6,5 (od 73. Menig 6), Kalulu 6 - Saldanja 7, (od 90+5. Filipović).

Igrač utakmice: Gajis Zahid (Partizan) 7.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 8. KOLO

Četvrtak

IMT - Radnički 1923 1:0 (1:0)

/L. Luković 20/

Petak

Radnik - Radnički Niš 0:0

Spartak - Voždovac 1:0 (0:0)

/Mudrinski 90+1 pen/

Železničar Pančevo - Partizan 1:2 (1:1)

/Đorđević 31 pen - Sladanja 27, Zahid 82/

Subota

19.00: (2,15) Mladost Lučani (3,40) Novi Pazar (2,95)

19.00: (1,50) Vojvodina (4,20) Javor (6,75)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Crvena zvezda - TSC

Napredak - Čukarički




tagovi

Mateus SaldanjaFK PartizanŽelezničar PančevoMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara