Partizanovi fudbaleri posle revanša sa Santa Klarom (© Star sport)
Partizanovi fudbaleri posle revanša sa Santa Klarom (© Star sport)

Partizan dobio širinu za Evropu: Ojačani špic i odbrana, na spisku i Vlahović, Petković, Mihajlović

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.09.21. | 09:25

Crno-beli prijavili 33 igrača za mečeve grupne faze Lige konferencijе, nema samo Štulića

Svirao je Kvinsi Menig kraj prelaznog roka u Partizanu. Na teritoriji Srbije i dalje traje, još tačno dve sedmice, ali što se crno-belih tiče sve su poslove završili onog trenutka kad je Holanđanin poreklom sa Surinama potpisao trogodišnji ugovor, posle čega su na miru u kancelariju UEFA u Nionu prosledili spisak fudbalera za mečeve grupne faze Lige konferencije.

Iznenađenja nema. Svi momci što su izneli teret kvalifikacija su tu, osveženi povratnikom u liku Nemanje Miletića i novajlijom Kvinsijem Menigom. Na taj način Uprava je treneru Aleksandru Stanojeviću omogućila da proširi kadar i dobije podršku u onim delovima ekipe pod najvećim opterećenjem od početka sezone. Sad deluje da stručni štab do mile volje može da kombinuje, imajući u vidu da je Miletić doveden s namerom da rastereti Vujačića i Saničanina (pokazao je u prvom mandatu da može i desnog beka da igra), a da je sam Menig na promociji predočio kako jednako uspešno može da pokriva sve pozicije u napadu, od bočnih, preko drugog, do klasičnog špica.

Izabrane vesti

Popunili smo igrački kadar do maksimuma. Igla više nema gde da padne. Imamo ekstremno kvalitetne igrače koji prave razliku na domaćoj i evropskoj sceni. Borićemo se za prvu poziciju u grupi, a verujem da to neće biti problem sa ovim kadrom“, sija optimizmom Ivica lliev, prvi čovek sportskog sektora Parnog valjka.

Kvinsi Menig (© Star sport)Kvinsi Menig (© Star sport)

Crno-beli su formirali raznovrstan kadar. Imaju iskustvo (sedmoricu igrača zašlih u četvrtu deceniju života), fudbalere zrele igračke dobi, strance projektovane da prave razliku, povratnike, ali i talente iz podmlatka. Čak sedmorica tinejdžera prijavljena su na takozvanu B listu, što znači da im klub veruje i da se nada kako će u nekom trenutku za njih biti mesta da i na međunarodnoj sceni pokažu šta mogu. U pitanju su golman Đorđe Mihajlović (putovao sa ekipom u Slovačku i Rusiju), štoper Matija Đorđević (prošao pripreme u Sloveniji), već široj javnosti poznati centralni vezista Lazar Pavlović, napadači Marko Milovanović i Samed Baždar (debitovali za prvi tim), u istom statusu je Nemanja Jović od koga se očekuje da nosi igru, kao i levokrilni napadači Vanja Vlahović i Mihajlo Petković. Vlahović je čak i najmlađi profesionalac u istoriji kluba.

U odnosu na početak sezone, na spisku nema Vladimira Stojkovića koji se preselio u Saudijsku Arabiju, dok je i ovoga puta izostao Nikola Štulić. U Humskoj se nadaju kako će mladi napadač prihvatiti predlog da ode na pozajmicu u neki superligaški klub.

Partizan grupnu fazu Lige konferencija otvara gostovanjem Anortozisu 16. septembra, 30. septembra dočekuje Floru, 21. oktobra u Humsku dolazi Gent, 4. novembra ide u Belgiju, 25. novembra putuje u Talin, a takmičenje zatvara na Topčiderskom brdu 9. decemra protiv Kiprana.

PARTIZANOV KADAR ZA LIGU KONFERENCIJЕ

Golmani: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač, Đorđe Mihajlović;

Defanzivci: Aleksandar Miljković, Marko Živković, Igor Vujačić, Sinša Saničanin, Bojan Ostojić, Nemanja Miletić, Matija Đorđević, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Rajko Brežančić;

Vezisti: Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Miloš Jojić, Lazar Marković, Nikola Terzić, Aleksandar Lutovac, Bibars Natho, Sejduba Suma, Lazar Pavlović, Nemanja Jović, Danilo Pantić, Filip Holender, Mihajlo Petković, Vanja Vlahović;

Napadači: Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig, Marko Milovanović i Samed Baždar.


tagovi

FK Partizanspisak igračaUEFALiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara