Žulijan Engoj (@Reuters)
Žulijan Engoj (@Reuters)

Partizan dogovorio i drugog špica, cena 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.06.21. | 11:16

Transfer na pragu realizacije...

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ptuja)

Kroki Partizanove navale više nije samo san Aleksandara Stanojevića. Nakon što su sa Rikardom Gomešom ugovoreni svi detalji trogodišnjeg ugovora, na pragu potpisa za crno-bele je njegov budući partner u špicu - Žulijan Engoj (23)!

Izabrane vesti

Prema saznanjima MOZZART Sporta talentovani napadač poreklom iz Konga boravio je pre desetak dana u Beogradu. Ono što mu je predočeno, utisak je, dopalo mu se, pa je načelan pristanak za dolazak u redove srpskog viceprvaka već dao.

Engoj je pod ugovorom sa belgijskim Eupenom do 2022. godine, ali taj klub usled finansijskih problema mora da rasproda najbolje igrače. Zimus je, navodno, postojala ponuda Standarda iz Liježa teška čak 5.000.000 evra, ali je odbijena. Situacija se u međuvremenu promenila, Eupen bi sada bio zadovoljan i sa 2.000.000, međutim u Humskoj se nadaju da će dogovor biti postignut na 1.500.000 evra.

Žulijan Engoj je svojevremeno smatran jednim od najvećih belgijskih talenata u svojoj starosnoj kategoriji. Počeo je u Brižu, rano otišao u Englesku, u prvo u Stouk (63 minuta u Premijer ligi), pa Volsol, a kraće vreme proveo je na pozajmici u Grashopersu (pet pogodaka na 23 utakmice).

U Belgiju se vratio avgusta prošle godine i uspeo da oživi karijeru, pošto je na 32 utakmice postigao šest golova i jednom bio asistent.

Eupen je odugovlačio poslednjih dana, imao je na stolu ponude dva francuska kluba, čak se reaktivirao i Standard, ali čelnici Partizana uspeli su da ubede Engoja da se preseli u Beograd.

Stanojević Belgijanca vidi kao povučenijeg špica koji bi igrao uz Rikarda, ili kao krilo.

Ukoliko pregovori dva kluba uspešno budu privedeni kraju Engoj će s 1.500.000 evra plaćenog obeštećenja postati treći najskuplji igrač u istoriji Partizana, odmah iza Umara Sadika i Sejdube Sume.


tagovi

Žulijan Engojletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara