Menig u dresu Ajaksa (© AFP)
Menig u dresu Ajaksa (© AFP)

Partizan hoće krilo Tventea, Holanđani potvrdili pregovore sa momkom koji je srušio Ajaks

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 13:18

Kvinsi Menig na radaru crno-belih

Otišao je Partizan u Slovačku po plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, ukoliko eliminiše DAC odmeriće snage sa Sočijem, a postoji mogućnost da za projektovani obračun sa ruskim premijerligašem uđe jači za – Kvinsija Meniga.

U pitanju je 25-godišnje krilo Tventea, koga crno-beli vide kao rešenje u ofanzivi pošto im je propao transfer Žilijena Ngoja iz belgijskog Eupena. A kako Menig pokriva bočne strane ofanzivnog dela tima jasno je da se savršeno uklapa u koncept trenera Aleksandra Stanojevića, zainteresovanog da do kraja letnjeg prelaznog roka dobije opciju više pred tuđim golom.

Izabrane vesti

Da su preduzeti konkretni koraci ka angažovanju Meniga potvrdio je u izjavi za holandske medije tehnički direktor kluba iz Enšedea, Jan Štrojer.

„Interes postoji, ali to ne znači da je Mening otišao. Sve je u početnoj fazi. Ponuda mora biti interesantna Tventeu. U suprotnom, od posla neće biti ništa“, pojasnio je Štrojer, bez navođenja koliko je viceprvak Srbije spreman da plati momka koji je minule sezone odigrao 32 utakmice, postigao osam golova i dodao dve asistencije.

Od tih osam dva je Menig dao na „Johah Krojf areni“, za pobedu Tventea nad Ajaksom početkom decembra (2:1). Bila je to na neki način Kvinsijeva osveta klubu iz rodnog grada, pošto je sedam godina izučavao lekcije u mlađim kategorijama velikana iz Amsterdama, ali nije dobio pravu šansu među Kopljanicima. Biografija pokazuje da je u prvom timu Ajaksa skupio pet mečeva i jednom bio strelac.

Kalio se u mladom timu najpopularnijg holandskog kluba, kao i u Cvoleu, pred kraj letnjeg prelaznog roka 2017. prodat je Nantu, Francuzi ga slali na pojamice engleskom Oldamu i opet Cvoleu, da bi 2019. potpisao za Tvente. Bio je redovan na spiskovima mlađih kategorija holandske reprezentacije, a u Enšedeu je ponovo zaličio na fudbalera iz Ajaksove fabrika talenata.

Zato nije ni čudo što mediji u zemlji Lala navode kako interesovanje Partizana nije jedino i dodaju da je i sam Tvente raspoložen da mu ponudi nastavak saradnje. Postojeći ugovor Kvinsija Meniga ističe za godinu dana, ovo je poslednja šansa da klub zaradi njegovom prodajom, imajući u vidu da je pre nekoliko meseci odbio predlog novog ugovora.

Specijalizovani sajtovi procenjuju da je Menigova vrednost na tržištu oko 900.000 evra. Reklo bi se da je pristupačan crno-belima, ako se zna da su bili spremni da plate Eupenu 1.500.000 evra za slobodu Žilijena Ngoja. Možda će sad imati više sreće.



tagovi

Kvinsi MenigFK PartizanTvente

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara