Aleksnadar Šćekić pred polazak u Soči (© FK Partizan)
Aleksnadar Šćekić pred polazak u Soči (© FK Partizan)

Partizan krenuo za Soči: Šćekić u vezi pre Jojića

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.08.21. | 09:18

Milan Lukač nije prijavljen za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija

Prvenstvena utakmica sa Voždovcem pokazala je da Partizan ima rezerviste sposobne da drže visoik ritam uspostavljen na startu sezone, možda i nagovestila planove stručnog štaba pred daleko važniji duel sa Sočijem, od koga u velikoj meri može da zavisi plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

U nedelju veče su u prvih 11 pojavila čak šestorica novih igrača u poređenju sa gostovanjem u Dunajskoj Stredi, lako bi moglo da se desi da je za pojedince susret sa Zmajevima bio kvalifikacioni. Posle njega se najviše pričalo o snazi Rikarda Gomeša u napadu i doprinosu Filipa Holendera (obojica po gol i asistenciju), dok je u drugom planu ostao Aleksandar Šćekić, mada je baš reprezentativac Crne Gore partijom protiv Zmajeva istakao kandidaturu za ulogu startera na Fišt stadionu u četvrtak veče.

Izabrane vesti

Ne (samo) zbog sprinta i pogotka glavom vrednim dupliranja vođstva, već čitanjem igre rivala, „davljenjem“ protivnika na njegovoj polovini i presecanjem linija napada gostiju sa Dušanovca. Baš zato stručni štab Partizana je blizu odluke da Šćekića nagradi za takav doprinos već u Sočiju. Razlog što momak iz Berana nije bio u prvom planu u uvodnim mečevima sezone skopčan je sa lakšom povredom s kraja pripremnog perioda i dobrom formom Miloša Jojića na startu takmičarskog ciklusa. No, s obzirom da je Šćekić fit i kako su on i Saša Zdjelar u prethodne tri sezone pokazali izuzetno dobro razumevanje i saradnju, Aleksandar Stanojević razmatra opciju da njih dvojicu upari u četvrtak veče. Tim pre što je opšte mišljenje da je Jojić korisniji u izgradnji akcija, kad se licem okrene ka golu protivnika, dok Šćekića krasi defanziva. A pretpostavka da je da će Soči na svom terenu napasti iz sve snage i da je zato nekadašnji član Genčlerbirligija projektovan da pokuša da zaustavi glavnu polugu ruskog tima, Kristijana Nobou.

Crno-beli su u sredu jutro čarter letom otputovali za Soči, u večernjim satima treniraće na Fišt stadionu – jednom od domaćina prethodnog Mundijala – i tad bi trebalo da se zna u kom će sastavu na megdan ekipi Vladimira Fedotova. Izvesno je da trener Stanojević za ovu rundu takmičenja neće moći da računa na Milana Lukača. Iskusni golman dogovorio je dolazak u Humsku, u utorak je prošao lekarske preglede, ugovor bi tek danas trebalo da potpiše, ali kako nije krenuo sa ekipom na gostovanje, jasno je da će na povratnički debi morati da sačeka.

Za megdan sa Sočijem konkurišu:

Golmani: Aleksandar Popović , Nemanja Stevanović, Đorđe Mihajlović;

Defanzivci: Marko Živković, Aleksandar Lutovac, Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Bojan Ostojić, Slobodan Urošević, Rajko Brežančić;

Vezisti: Saša Zdjelar, Miloš Jojić, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Lazar Pavlović, Aleksa Terzić, Lazar Pavlović, Bibars Natho, Danilo Pantić;

Napadači: Rikardo Gomeš, Filip Holender, Marko Milovanović i Samed Baždar.

Od licenciranih igrača, u Beogradu su ostali povređeni bekovi Aleksandar Miljković i Ivan Obradović, mladi vezista Nemanja Jović, koga muči koleno kao posledica udarca na susretu sa Voždovcem, kao i Sejduba Suma, na koga stručni štab (još) ne računa.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeAleksandar Šćekić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara