Saša Zdjelar (© Star sport)
Saša Zdjelar (© Star sport)

Partizan mora da reši pitanje srca tima: Za 23 dana Zdjelar postaje slobodan

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.12.20. | 16:58

Prethodna ponuda je bila poražavajuća

Imaće pune ruke posla čelnici Partizana. Kad se sledeće srede bude okončao prvi deo prvenstva (tog dana crno-beli dočekuju Mladost iz Lučana) počeće niz sastanaka da se vidi ko će od februara 2021. igrati u Humskoj i mada su navijačima najzanimljivija imena novajlija, odluka ko iz sadašnjeg sastava ostaje, ko se pridružuje iz omladinaca i Teleoptika, jedan od prioritetnih zadataka uprave kluba biće rešavanje statusa Saše Zdjelara.

Njegov ugovor ističe za nešto manje od sedam meseci (30. juna naredne godine), međutim, suštinski postaje slobodan za 23 dana. Onog trenutka kad počne zimski prelazni rok na teritoriji Evrope 25-godišnji vezista dobiće odrešene ruke da promeni sredinu, na osnovu propisa FIFA koji u završnih pola godine ugovora omogućavaju fudbaleru da poptiše za drugi klub, a da mu postojeći ne stoji na putu.

Izabrane vesti

S obzirom da je Zdjelar od fundamentalne važnosti za igru Partizana, da je imao zacementiranu poziciju i kod Sava Miloševića i sad kod Aleksandra Stanojevića jasno je kako klub ne bi smeo da rizikuje da ga olako izgubi. Tim pre što je prema proceni stručnjaka tokom poslednjih godinu dana igrao najzreliji fudbal u karijeri i napredovao do statusa A reprezentativca. Želja rukovodilaca da bivši fudbaler OFK Beograda i Olimpijakosa ostane je izražena još letos, ali je problem u tome što je ponuda za nastavkom saradnje, prema saznanjima MOZZART Sporta, bila poražavajuća ako se ima u vidu Sašin status i, pre svega, primanja nekih drugih igrača u ekipi. Opipavanje pulsa započeto je tokom letnjih priprema, ali se daleko nije stiglo, iako su u međuvremenu neki drugi igrači (Bojan Ostojić, Nemanja Stevanović, Nemanja Miletić) potpisali nove ugovore.

Zdjelar protiv Branislava Miloševića iz Proletera (© MN Press)Zdjelar protiv Branislava Miloševića iz Proletera (© MN Press)

Zato se od početne krilatice „hoćemo da sačuvamo Zdjelara“ došlo do glasova „želi da ide“. Da li? Ili je, možda, reč o neodgovarajućem tretmanu? Bilo kako, sa čisto fudbalske strane, Partizanu je Saša Zdjelar potreban na terenu, s obzirom da je u dosadašnjem toku sezone potvrdio da je žila kucavica srednjeg reda. Pravo srce tima. Kapiten kad nema Vladimira Stojkovića. U prilog takvoj konstataciji podatak da je igrao apsolutno svaku od 17 prvenstvenih, dve kup i tri utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nisu slučajno prethodna dvojica trenera Partizana, Zoran Mirković i Savo Milošević, govorili da im je Zdjelar suštinski važan, tražili od uprave da ga ne proda. Pretpostavka je da bi na isti način mogao da se pretpostavljenima obrati i Aleksandar Stanojević, čime bi se loptica našla u dvorištu čelnika, da oni povuku potez koji rešava sudbinu zlatnog Orlića sa Novog Zelanda.

Postoji opcija i da se u kontinuitetu dobre partije Saša Zdjelara unovče inostranim transferom. Samo da bi cena bila u skladu s njegovim izdanjima morao bi najpre da potpiše novi ugovor. Ovako, kad i stranci znaju da mu uskoro ističe, da je relativno lako dostupan, oni su u poziciji da diktiraju uslove. Ne crno-beli.

Osim, ako ne reaguju brzo.


tagovi

FK PartizanSaša Zdjelarnovi ugovor

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara