Partizan mora još da čeka: Danci bez kapitala idu u kiparsku furunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.07.22. | 21:36

AEK poveo iz jedinog šuta u okvir gola, Midtjiland napadao i stigao do remija - 1:1

 Verovalo se da će Midtjiland prilično lako završiti posao protiv AEK-a iz Larnake, i poslati Kiprane na megdan Partizanu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Međutim, posle remija u Herningu, situacija se drastično promenila. Moraće Danci bez kapitala da jure prolaz u Larnaki, a svi koji su osetili vrelinu Kipra krajem jula znaju koliko je to nezahvalan posao - 1:1. Posebno što će se revanš igrati u klasičnim kiparskim uslovima, i na temperaturi preko 30 stepeni, pošto je početak zakazan za 17:30 časova.

Imao je Midtjiland više izglednih prilika, preko 20 puteva ka golu AEK-a, pokazao je da je tehnički i fizički potentnija ekipa od vicešampiona Kipra. Ali svi nabrojani podaci se ne pišu na semaforu. Previše šansi je propustila ekipa Boa Henriksena, posebno u prvom poluvremenu kada je tempom lomila Kiprane. Međutim, tokom drugog poluvremena je ostala bez vazduha i i flertovala sa velikom tragedijom.

Izabrane vesti

Uspeli su Kiprani da šokiraju domaće navijače golom iz prvog šuta u okvir. Strelac je bio Mađar Đurčo, uz Nenada Tomovića najbolji pojedinac u redovima gostiju. Srećom po Dance, već u narednom napadu kiksirao je golman gostiju Pirić, poklonivši lošom procenom Dancima izjednačenje u 84. minutu.

Sigurno je da će Dance čekati pakao na Kipru, kao što smo sigurni da bi trener crno-belih Ilija Stolica, posle svega viđenog večeras, više voleo da odmeri snage sa AEK-om. Jer da je Midtjiland bio samo malo precizniji mogao je da slavi ubedljivu pobedu. Videlo se da ekipa iz Herninga ima glavu i rep, i što je još važnije fizičku moć.

 Mnogo toga dobrog prezentovao je Midtjiland u prvom poluvremenu duela sa AEK-om iz Larnake. Videlo se da su Danci brži, da su orjentisani na igru unapred, da su mnogo talentovaniji od rivala. Ali kao i u većini mečeva prošle sezone Midtjiland je stavarao šanse i promašivao. Verovatno se na pauzi u prvom poluvremenu španski stručnjak na klupi Kiprana Hoze Luis Oltra krstio i gledao u nebo. Jer pravo je čudo šta je sve AEK preživao. Već u prvom minutu Čilaufja je propustio kolosalnu šansu kada je izgubio duel jedan na jedan sa gostujućim golmanom Pirićem. Imao je Čilaufja još jednu dobru priliku, poništen mu je i pogodak zbog minimalnog ofsajda.

AEK je imao samo jedan malo period solidne igre, kada je ugrožavao rivala. Posebno preko vrlo raspoloženog Mađara Đurča i vrlo brzog Faraja. Imali su Kiprani dve dobre tranzicije, za ostalo su bili zaduženi Danci.

Čitali ste već o šansama Čilufja, ali nije to bilo sve u režiji Midtjilanda. Prečka je spašavala goste posle udarca Paulinja, kome je prethodila divna akcija u tri poteza. Pričaće se i o odluci Novaka Simovića da ne pokaže na belu tačku kada je lopta pogodila u ruku Nenada Tomovića posle udarca Onjedike.

U nastavku se slika promenila. Nekako izduvano su delovali Danci, postali su mlaki i nemabiciozni u duelima. Dve šanse je propustio Olatunji. Ali spasa za Olafsona u 81. minutu nije bilo. Vrlo dobri Đurčo je savio kiflu sa 25 metara, Ivan Tričkovski je kretanjem zbunio golmana Mdtjilanda i Kiprani na tribinama u Herningu su pali u trans. Uskoro i u očaj, pošto jeSvitčenko kaznio grešku protivničkog golmana.

Bio je to uvod u još jedan nalet Danaca. Visio je gol u vazduhu, svaki korner Midtjilanda bio je opasnost po gol Kiprana. Ali nije vredelo.

 MIDTJILAND - AEK 1:1 (0:0)

/Svitčenko 84 - Đurčo 81/

Stadion u Herningu

Sudija: Novak Simović (Srbija)

MIDTJILAND (3-4-3): Olafson - Dalsgard, Svitčenko, Žuninjo - Anderson, Evander, Onjedika, Paulinjo - Isaksen, Drejer, Čilufja.

AEK (4-2-3-1): Pirić - Kipros, Tomović, Miličević, Kabezali - Luis Gustavo, Oler - Đurčo, Tričkovski, Faraj - Olatunji.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 2. KOLO

Utorak

Pjunik - Didelanž 0:1 (0:0)

/Hađi 72 pen/

Karabag - Cirih 3:2 (2:0)

/Borges 17, Vađi 36 i 65 - Kamberi 65, Krejezi 87 pen/

Žalgiris - Malme 1:0 (0:0)

/Ourega 49/

Ludogorec - Šamrok 3:0 (2:0)

/Sotiriju 26, 35, Šinto 90+4/

Midtjland - AEK Larnaka 1:1 (0:0)

/Svjatčenko 84 - Đurčo 81/

20.45: (6,50) Linfild (4,10) Bode/Glimt (1,53)

21.00: (1,12) Dinamo Zagreb (9,00) Škupi (20,0)

Sreda

18.00: (3,90) HJK Helsinki (3,40) Viktorija Plzen (2,00)

19.00: (2,85) Makabi Haifa (3,10) Olimpijakos (2,60)

20.00: (2,80) Dinamo Kijev (3,25) Fenerbahče (2,55)

20.00: (1,45) Ferencvaroš (4,30) Slovan Bratislava (7,75)

20.15: (2,80) Maribor (2,85) Šerif (2,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

MidtjilandAEK LarnakaNenad Tomović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara