Crno-belima skraćen odmor (©Starsport)
Crno-belima skraćen odmor (©Starsport)

Partizan na odmoru do 4. jula

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.06.20. | 12:03

Poraz od Vojvodine promenio i letnje planove crno-belih

Poraz u finalu Kupa Srbije ozbiljno je promenio planove Partizana. Znalo se od ranije da pobednik ne dobija samo trofej nego i koji dan više odmora, jer u kvalifikacije za Ligu Evrope kreće od drugog kola.

To je četiri godine zaredom bio Partizan, navijači su se već navikli da tim preskače prvu rundu, međutim, sada se i to menja.

Izabrane vesti

Zato će crno-beli pripreme za novu sezonu početi već 4. jula. Igrači i stručni štab će imati deset dana odmora, što bi u startu zvučalo užasno malo da iza njih, ipak, nisu bila dva meseca pauze zbog korona virusa. A, kada je lopta ponovo mrdnula s centra, Partizan je odigrao sedam utakmica za mesec dana.

Novitet je i to što će do starta evropske odiseje crno-beli imati skoro dva meseca treninga i utakmica u nogama. Prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope igraće se tek 27. avgusta, što je više nego dovoljno vremena da se Partizan uigra, da ima optimalnu formu, broj odigranih mečeva za sobom, kao i da dovede neophodna pojačanja.

Pogled na projekciju žreba govori da je klub iz Humske drugi najbolji po koeficijentu u prvom kolu kvalifikacija i da je jači od svih potencijalnih rivala, ali daleko od toga da nema timova koji bi mogli da naprave problem Partizanu, pogotovo ako bi srpski predstavnik bio gost. U „moru“ mogućih rivala crno-belima izdvajaju se Žilina i DAC Streda (Slovačka), Pjast i Lehija (Poljska), Levski (Bugarska)...

Mesec dana ranije počeće Superliga Srbije, taj konačni datum još nije određen, ali najverovatnije će biti 25. jul. 


Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara