(Star sport)
(Star sport)

Partizan na putu da koriguje stavove: Ako ne dođe na Marakanu, prete mu oduzimanjem bodova

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 09:43

Crno-beli će verovatno igrati polufinale Kupa Srbije

Konferencije neće biti, fudbala hoće. Zvanična potvrda je izostala, međutim, sva je prilika da će se Partizanovi fudbaleri pojaviti na stadionu „Rajko Mitić“ i u polufinalu Kupa Srbije. Iako je posle 173. večitog derbija govorilo kako crno-beli ne žele da igraju završnicu masovnijeg takmičenja, takav scenario skoro izvesno se neće desiti.

Sve napisano u saopštenju, usput predočeno javnosti u formi izjava igrača i(li) funkcionera, ima potporu u navijačkim očima, samo što nije realno da se dogodi. Fudbaleri su posle poraza u komšiliku rekli kako ne žele da igraju polufilalnu utakmicu kupa, jer su razočarani suđenjem i da ne osećaju dovoljno zaštićenim, pošto klub – koji usput postoji samo kao imitacija – nije uradio baš ništa da im obezbedi jednak tretman, ali postoje bar dva detalja koji će, ipak, dovesti ekipu na Marakanu.

Izabrane vesti

Iako je tokom ponedeljka bilo sastančenja u Humskoj i u prostorijama Sportskom centra „Zemunelo“, prema saznanjima Mozzart Sporta, početni stav je u međuvremenu „olabavljen“. Između ostalog zato što bi se Partizan sučio sa značajnim sankcijama. I to u vidu oduzimanja bodova.

Mnogi će se zapitati kako je to moguće, kad su u pitanju različita takmičenja, Mozzart Bet Superliga i Kup Srbije, međutim, na crno-beloj strani Topčiderskog brda dobili su signale da bi Fudbalski savez Srbije, kao organizator kupa, mogao da posegne za kaznom koja bi se odrazila i na plasman na prvenstvenoj tabeli. Nalik nedavnim dešavanjima u Turskoj, kad je Fenerbahče rizikovao oduzimanje bodova tokom šampionske trke sa Galatasarajem, da se nije pojavio na utakmici tamošnjeg Superkupa. A onda je izašao sa omladincima i posle primljenog gola u prvom minutu napustio teren...

Kako su pravnici Partizana informisani, postoji paragraf na osnovu kojeg bi FSS mogao da oduzme crno-belima do devet bodova u slučaju da se ekipa ne pojavi na utakmici polufinala. U ovoj konstelaciji snaga to bi značilo da Parni valjak sa druge padne na treću poziciju i umesto 70 ima 61 bod. Umesto velike prednosti nad TSC-om bio bi u zaostatku dva koraka za ekipom iz Bačke Topole pred međusobni duel u drugom kolu plej-ofa, u nedelju u Beogradu.

Kad su shvatili kakva se pretnja nadvila, u Humskoj su rešili da koriguju početne stavove, jer ne žele da mimo terena ostanu bez već viđenog plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako se tim maltene izborio makar za tu kartu, kako uporno ponavlja trener Igor Duljaj, onda neme rezona da je se tako lako odrekne. Bez obzira na ogorčenje sudijskim odlukama.

Još jednu činjenicu ne bi trebalo smetnuti s uma. Pre nekoliko sedmica je Partizan dobio značajna sredstva od FSS kako bi prošao redovni monitoring UEFA i konkurisao za dobijanje međunarodne licence. Otud ne deluje logično da se krovnoj organizaciji suprotstavi na radikalan način. Tu su u najvećem problemu čelnici kluba, oni koji su i došli u situaciju da maltene mole za novac i zato sad nemaju pravo glasa (maltene ga nisu imali ni pre), a istovremeno su suočeni sa zahtevima igrača da im se ne ponovi scenario iz prethodna dva prvenstvena meča sa Crvenom zvezdom, kad ih je, smatraju u Humskoj, sudija Pavle Ilić zakinuo za bolje rezultate.


tagovi

Kup SrbijeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara