Popović na trenungu kadetske reprezentacije (© MN Press)
Popović na trenungu kadetske reprezentacije (© MN Press)

Partizan nije imao plan, ali zato Milan jeste: Popović je šamar crno-belima i bingo Italijana

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.01.24. | 13:24

Ofanzivac iz „klase 2006“ stigao među Rosonere, za početak će trenirati kod Abatea, a na leto verovatno ide u prvi tim

Za prve 123 godine postojanja Milana nijedan Srbin nije potpisao za italijanskog giganta, a posle toga je usledila prava najzeda naših fudbalera na San Siro. Prvi je stigao Marko Lazetić iz Crvene zvezde 2022, potom Luka Jović iz Fjorentine minulog leta, u međuvremenu je za prvi tim debitovao Jan Karlo Simić i ostavio dobar utisak, a naredni član slavnog kluba je – Matija Popović.

Jedan od najtraženijih mladih fudbalera sa prostora Balkana definitivno će igrati za Rosonere, koji očigledno imaju plan na duge staze, jer su spremili ugovor do 2028, čime su potvrdili velika očekivanja od doskorašnjeg člana Partizana. Kolko je ovo napredak u karijeri talentovanog ofanzivca, toliko je šamar crno-belima, koji su, bez obeštećenja – samim tim i novca – ostali bez bisera za čiji su se potpis utrkivali neki od najpoznatijih kontinentalnih klubova.

Izabrane vesti

Prvo Barselona, pa Borusija iz Dortmunda, čak i Mančester Siti, međutim, Milan je sve vreme imao ideju kako da nadmudri konkurenciju i ponudi ono što drugi nisu mogli i(li) hteli. Iako je prva pomisao da je u pitanju novac, nije (sve) do finansija, jer bi ga Katalonci, Nemci ili Građani obavezno slali na pozajmice u druge sredine, kao što rade sa velikim brojem tinejdžera, pa ako neko prođe... Italijani su rešili da igraju drugačije, jer su osim ugovora na četiri i po godine, omogućili dečaku iz „klase 2006“ da sve vreme bude na oku treneru Stefanu Pioliju.

Ruku na srce, ne u prvom timu, već u mladom. Stasavaće pod nadzorom Injacija Abatea, bivšeg beka, sada trenera mlade ekipe, a usput igrati mečeve u Primaveri i pripremati se za prvi tim. Činjenica da će biti sve vreme u Milanelu i da će ljudi iz kluba pratiti kako se razvija sugerišu da ga sedmostruki prvak Evrope projektuje za člana seniorskog sastava već narednog leta. Druga važna ideja jeste da Matija u Primaveri dobije ono što nije u Partizanu. Minute. Zbog odluke da ne produži saradnju sa klubom, pod uslovima koji su nametnuli čelnici, Popović je sklonjen iz prvog tima proletos, kad se govorilo da bi trebalo da dobije šansu kod Igora Duljaja.

U međuvremenu nije ni trenirao sa Parnim valjkom, već samo individualno, što znači da su mu poslednje takmičarske utakmice bile na kadetskom Prvenstvu Evrope u Mađarskoj u maju prošle godine, kad je i skrenuo pažnju Milanovih skata. A tamo dobro znaju šta znači pritisak i koliko je teško nositi se sa velikim očekivanjima, pa su pronašli model kojim će pokušati da ga rasterete, a ujedno ne ugoze ego, jer će se osećati važnim članom ekipe.

Na pomenutom turniru Matija je namestio oba gola protiv Italije i još jedan u duelu sa Špancima i posle toga je fudbalska Evropa sve više pažnju počela da obraća na njega. Umesto da pronađe način da ga zadovolji i zadrži u klubu, Partizan je izgubio još jednu bitku. Prema rečima generalnog direktora Miloša Vazure, zato što nije hteo da pristane na ucene Popovićevog oca, koji je želeo 50 procenat od dalje prodaje.

A ako je Matija stvarno toliko dobar kao što su primetili skauti Barselone, Sitija i Borusije, valjda su i na Topčiderskom brdu morali malo da pređu preko nekih principa i dobiju igrača koga stručnjaci zbog konstitucije i prefinjenjenosti porede sa Zlatanom Ibrahimovićem. Prst sudbine je pokazao Popoviću put ka Milanu, gde će mu jedan od mentora biti upavo Ibra, od pre nekoliko sedmica zadužen, između ostalog, i za rad sa mladim igračima.

Posao je čekao na realizaciju dok Matija Popović ne postane punuletan. Kako se to desilo 8. januara, već narednog dana se obreo u Milanu i započeo proceduru u vidu lekarskih pregleda, pre konačnog potpisa ugovora. U međuvremenu je pokušao, još jednom, da reaguje Mančester Siti, ali su Popovići (otac i sin) utanačili sve detalje saradnje sa Rosonerima i nisu želeli da pogaze reč.


tagovi

ac milanFK PartizanZimski prelazni rok 2024TransferiMatija Popović

Obaveštavaj me

Milan
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara