Marko Nikolić (© Star sport)
Marko Nikolić (© Star sport)

Partizan nije jedini: Marka Nikolića želi i Makabi kad Bahar ode u Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 10:17

Izraelci podsećaju da je srpski trener bio uspešan na svih adresama poslednjih godina

Prelamaju se veze Srba i Makabija iz Haife. Na stadionu „Sami Ofer“ u bliskoj prošlosti je radio Aleksandar Stanojević, branio Vladimir Stojković, odatle će za koju sedmicu put Beograda Barak Bahar da trenira Crvenu zvezdu, a njega bi na klupi izraelskog giganta mogao da zameni – Marko Nikolić.

Tamošnji mediji uveravaju da je nekadašnji strateg Partizana među kandidatima da nasledi Bahara koji će se od Zelenih oprostiti verovatno još jednom titulom (tri kola pre kraja ima četiri boda prednosti nad Hapoelom iz Ber Ševe od koje je poražen u prethodnom kolu). Ne i jedini, pošto u Haifi imaju više opcija i razmatraju koja je najbolja, a vredi podsetiti da je, čim je procurela informacija kako će sadašnji strateg put Topčiderskog brda, u njihovoj sferi interesovanja (bio) i Mladen Krstajić. Iako je trenirao imenjaka iz Tel Aviva ostavio je dobar utisak u Izraelu i u odličnim je odnosima sa Đovanijem Rosom, koji se za dosta toga pita u aktuelnom lideru šampionata.

Izabrane vesti

Mada, ne odlučuje. Završni potez će povući predsednik Jakov Šahar, uz napomenu da snažan uticaj na kadrovsku politiku imaju izvršni direktor Itzik Ovadija i jedan od članova rukovodstva, Gal Alberman. I oni su impresionirani Nikolićem, te mediji u Izraelu podsećaju da je Marko bio uspešan gdegod je radio: sa Partizanom osvojio duplu krunu 2017, u Sloveniji doveo Olimpiju do titule iako je morao da napusti Ljubljanu zbog fabrikovanog incidenta, ali ga i danas na Stožicama poštuju, sa Videotonom bio prvak i osvajač Kupa Mađarske, a Lokomotivu uveo u Ligu šampiona i osvojio Kup Rusije.

Sve su to dobre polazne osnove za Nikolića, koji je s druge strane i kandidat za klupu Partizana, kad novi čelnici uđu u klub. Po tom pitanju 43-godišnji trener se nije javno oglašavao, ali ga pretendenti na rukovodeće pozicije vide kao rešenje. Na sve to, valja imati na umu da Nikolića neprestano zovu iz arapskog sveta, Grčke, Poljske...


tagovi

Makabi HaifaMarko NikolićIzraelIzrael 1Barak Bahar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara