Ljubiša Tumbaković i Miloš Vazura (©Starsport)
Ljubiša Tumbaković i Miloš Vazura (©Starsport)

Plan nove uprave za Partizan: Tumba bira direktora, Nikolić stiže na klupu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 08:23

Posle upisa u APR, raspisuju se izbori u narednih 14 dana

Finalna borba za Fudbalski klub Partizan je počela. Rukovodstvo Sportskog društva je raspustilo organe FK-a i uvelo privremene mere, a u narednih dan-dva se očekuje da se ta procedura zaokruži na isti način kao što je preuzelo vođenje SD-a.

Dakle, red poteza je: izrada pečata Fudbalskog kluba, upis u APR i onda raspisivanje izbora u narednih 14 dana. Nakon toga Partizan bi trebalo da dobije komplet novu upravu.

Izabrane vesti

A, plan je isti onakav kakav ga je Mozzart Sport najavio još pre mesec dana. Novi predsednik Partizana postaće Ljubiša Tumbaković, nekadašnji trofejni trener crno-belih, kasnije i sportski direktor. Trajalo je većanje da li na tu najistureniju funkciju da stane on ili biznismen Milija Babović, ali je na kraju odlučeno da Tumbaković bude „broj jedan“.

Uloge potpredsednika namenjene su Miliji Baboviću i Rasimu Ljajiću, a Upravni odbor bi činilo više biznismena i nekadašnjih igrača, po modelu koji postoji u Košarkaškom klubu. Navodno, Zoran Mirković i Ivan Tomić bi mogli da postanu novi članovi UO.

Funkcija trenera prvog tima, ali sa proširenim ovlašćenjima koja se tiču i omladinske škole, kao i uticaja na prelazne rokove, namenjena je Marku Nikoliću. To je, u neku ruku, postalo potpuno jasno nakon njegovih poslednjih medijskih nastupa, u kojima je rekao da je spreman da se vrati u Partizan pod određenim uslovima. Iako ima brojne pozive iz Rusije, trofejni trener je rešen da se vrati u Humsku po treći mandat i da učini sve što je do njega da vrati Parni valjak na staze uspeha. Jasno je i da će mu se navijači i te kako obradovati.

Mesto generalnog direktora ili kako se nekada zvalo generalnog sekretara je predviđeno za Marka Vjetrovića. Nekadašnji portparol, pa čovek za vezu sa UEFA u Partizanu, vratiće se fudbalu i crno-belima posle više od decenije.

Jedina nepoznanica je funkcija sportskog direktora, za koju još nema personalnog rešenja. Postoji više kandidata, sa kojima razgovara Tumbaković i konačan izbor je prepušten njemu.

Očekuje se da kandidat za novog predsednika tokom sledeće nedelje, kada prođu dani žalosti u Srbiji, prvi put se obrati javnosti sa planom i programom za preporod Partizana. Koji, bez dileme, broji možda i najteže dane u svojoj dugoj istoriji.



tagovi

Ljubiša TumbakovićMarko NikolićMilija BabovićRasim LjajićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara