Partizan nije loš, nego očajan: Vučić majstorski za remi Zemuna (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.18. | 16:48

Saša Zdjelar spasao crno-bele poraza u nadoknadi - 1:1

Parni valjak stoji u mestu. Crno-beli su fatalnu sedmicu, započetu eliminacijom iz Lige Evrope slabim izdanjem u Plzenju, zatvorili remijem u Humskoj. Na prvi pogled iznenađujućim, međutim, kako su izgledali na zatvaranju 24. superligaškog kola nisu zaslužili ni bod koji im je doneo Saša Zdjelar u petom minutu nadoknade vremena - 1:1.

 Zemun je uzeo ono što je propustio jesenas u duelu istih rivala u Gornjoj Varoši. U oba slučaja bio je hrabar i disciplinovan, a ovog popodneva i mudar. Malo mu je nedostajalo da kreira rezultat po volji trenera Milana Milanovića, međutim, verovatno je i zadovoljan krajnjim ishodom. 

Izabrane vesti

Gosti su u prvom gostovanju na Topčiderskom brdu posle deset godina najpre odbili ono malo smislenih napada aktuelnog šampiona, a onda dočekali šansu i jednu od retkih - doduše idealnu - pretvorili u gol. Zvanično najbolji levi bek Srbije, Nemanja Vučić iz jedanaesterac je savladao Vladimira Stojkovića. I to na kakav način. Spektakularan. Panenkom! Treba imati petlju, pa reprezentativnom čuvaru mreže tako šutnuti penal koji možda nije ni postojao. A možda je čist kao suza. Zavisi ko kako gleda...

Susret je mogao da bude odlučen posle duela napadača Zemuna Đorđa  Đenića i debitanta u crno-belom dresu, Luke Cucina. Čak ni video snimak nije odgonetnuo da li je mladi desni bek, koji je odmeio povređenog Miroslava Vulićevića, kačio po nozi gostujućeg špica. Za sudiju Dejana Santrača dileme nije bilo. Čist jedanaesterac. Koji sekund kasnije i trenutak fudbalske inteligencije Nemanje Vučića. Njegov četvrti gol ove sezone. Treći sa bele tačke.

Za minus 11 Partizana u odnosu na lidera na tabeli. I pitanje: šta je sad bio problem?

Bila je to još jedna katastrofalna igra Partizana. Spora, bezvoljna, negledljiva. Kao u Plzenju. Možda je za domaćina i dobro što su tribine bile zatvorene, da nema ko da vidi kako su igrali. Ili - nisu. Sa Sumom na poziciji centralnog veznog koji je napravio više grešaka nego šansi saigračima, sa Jankovićem bez prodora po krilu, sa bezopasnim Tošićem i neučinkovitiom Ožegovićem, tim Miroslava Đukića je jedinu pravu šansu u prvom delu imao kad je Danilo Pantić šutirao pod prečku, a golman Marko Milošević odličnom paradom pokazao da Zemun gaji visoke ambicije.

 

Ništa bolji Partizan nije bio ni u nastavku. Sa dosta igrača ukopanih u mestu nedostajalo mu je kreacije, trčanja, ulaska u šanse, a tek realizacije. Nije pomoglo ni uvođenje Tavambe koji je bio u dve izgledne šanse. Sve dok ritam nije promenio Saša Ilić. Tek kad se legendarni kapiten pojavio na terenu, njegove kolege su počele da igraju za nijansu bolje, stvorio je priliku rezervisti Ivanoviću, jednu je i sam imao, pokazao saigračima da mogu, pa je Luka Cucin duboku u nadoknadi asistirao Saši Zdjelaru, a novajlija iz Olimpijakosa pogodio ugao za remi.

Čak četvrti uzastopni na svom stadionu. Tu se krije glavni razlog ogromnog bodovnog zaostatka za Crvenom zvezdom. Iako u Humskoj često posežu za nekim drugim izgovorima...

Što se Zemuna tiče, može da bude nezadovoljan što je uzeo samo bod. Igrao je disciplinovano, otresito i ne baš defanzivno kako to radi većina ekipa u Humskoj. Naprotiv, gosti su pre vođstva imali dve šanse preko Đenića, na 1:0 Vukadinović je mogao da poentira za tri boda.

Na kraju remi. Za potvrdu Partizanove krize na početku prolećnog dela sezone.

--------------------------------------------------------------------

PARTIZAN - ZEMUN 1:1 (0:0)
/Zdjelar 90+5 - Vučić 70 pen/

Stadion u Humskoj
Igrano se bez prisustva publike
Sudija: Dejan Santrač (Pavliš)
Žuti karton: Tavamba (Partizan), Trajković, Simić (Zemun)

PARTIZAN (4-4-2): Stojković - Cucin, N. R. Miletić, Ostojić, Urošević - Zdjelar, Pantić (od 66. Ilić) - Tošić (od 74. Ivanović), Suma, Janković (od 46. Tavamva) - Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

ZEMUN (4-2-3-1): Milošević - Milutinović, Cvetković, Trajković, Vučić - Luković, Kiso - Simić (od 90+3. Vuković), Asani, Vukadinović (od 82. Podunavac) - Đenić (od 74. Đalović). Trener: Milan Milanović.

Srbija 1, 24. kolo:

Petak:

Voždovac - Napredak 3:2 (2:1)
/Srećković 12 i 71, Duronjić 29 - Ndijaje 35 i 82/

Subota:

Bačka - Rad 2:1 (0:0)
/F. Bajić 47, M. Bajić 67 - Bjedov 73/

Borac - Radnički Niš 0:1 (0:1)
/Mateus Lima 75 - Aleksandar Jovanović 32/

Javor - Mladost Lučani 3:0 (2:0)
/Marković 6, Elioma Silva 37pen, Panić 80/

Radnik Surdulica - Čukarički 0:0

Mačva - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Matić 84 - Arsić 88/

Nedelja:

Spartak - Crvena zvezda 1:2 (1:2)
/Đuričin 39 - Rodić 42 i 45/

Partizan (6,50) Zemun 1:1 (0:0)
/Zdjelar 90+5 - Vučić 70 pen/

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Nemanja Vučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara