Partizanova pesma s navijačima (©Starsport)
Partizanova pesma s navijačima (©Starsport)

OCENE - PARTIZAN: Natho kakvog bi Stanojević uvek poželeo, Rikardo promašio pobedu, odbrana pala gde je najjača

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.09.21. | 20:28

Miljković odigrao meč sezone

ALEKSANDAR POPOVIĆ 7 - Debitovao je na golu Partizana u derbijima i posao je odradio jako dobro. Odbranio je zicer u petom minutu koji mu je ulio samopouzdanje i posle toga pohvatao sve što je išlo ka njemu do gola Aleksandra Kataija.

ALEKSANDAR MILJKOVIĆ 7 - Mogu navijači Partizana da prave od njega dežurnog krivca, da nikad njim nisu zadovoljni, ali je večeras odigrao jako dobru partiju. Čak ga je i u napadu bilo dosta i to kroz koridore u sredini terena. Uprskao je samo sa dva jako loša centaršuta u završnici meča.

Izabrane vesti

IGOR VUJAČIĆ 6 - Mnogo toga zatvorio, mnogo duela dobio, imao je i jako dobru priliku za gol iz kornera, ali je ispalo da je odbrana Partizana pala tamo gde bi trebalo da je najjača - na skoku. Ne samo kod gola, dva puta pre toga Katai je nadskakao defanzivce crno-belih, pogodio i prečku.

SINIŠA SANIČANIN 6 - Počeo je utakmicu nesigurno, nije uspeo da očisti situaciju u petom minutu kada ga je Lois Dioni pretrčao i ušao u stoodstotnu priliku. Popravio se Saničanin posle toga, međutim kritika za kikseve u skok igri idu i njemu na dušu.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 7 - Jako dobra partija levog beka Partizana, a Rikardo Gomeš je kriv što nije postao jedan od junaka. U prvom poluvremenu je namestio veliku šansu napadaču svog tima, a u drugom ga je Rikardo "prevideo" u šansi koja je morala da bude gol za pobedu Partizana.

SAŠA ZDJELAR 7 - Još jedan derbi gotovo bez greške. Njegova agresivnost na svaku loptu diže publiku na noge, a saigračima vraća vazduh u pluća. Nakon prvih dvadesetak minuta kada se Zvezda nametnula, u nastavku meča Zdjelar je bio taj koji je vukao sve konce u veznom redu Partizana.

MILOŠ JOJIĆ (do 87.) 6 - Sve to što treneri računaju, trčanje, pokrivanje prostora, taktičke postavke, time će verovatno Stanojević biti i sada zadovoljan. Ali, maltene sve što je probao s loptom, Miloš Jojić je uradio loše, pogrešno, bez ikakvog benefita za njegov tim, što je pogotovo došlo do izražaja kada je pomeren iza špica umesto Bibarsa Natha. Nije stigao da pokrije Kataija kog izjednačujućeg gola mada nije to samo njegova greška.

LAZAR MARKOVIĆ (do 66.) 6 - U prvom poluvremenu - nevidljiv. Bukvalno ništa nije uradio, nekoliko neuspelih centaršuteva, jedan udarac pored gola. U drugom delu daleko bolji, angažovaniji, bilo je njegovih prodora, mučio je odbranu Zvezde, ali je opet nedostajao konkretni učinak, asistencija, gol, ono što se očekuje od igrača takvog kalibra na velikim utakmicama.

BIBARS NATHO (do 72.) 7,5 - To je Bibars Natho kojeg navijači Partizana žele da vide i na velikim utakmicama! Gol je bio prava majstorija, video je krajičkom oka u sekundi da je Milan Borjan krenuo na centaršut i levom, slabijom nogom ga uhvatio u raskoraku. I ne samo zbog gola, Izraelac je od početka dirigovao igrom, bilo ga je na terenu mnogo više nego na dva prethodna derbija zajedno. Da ima snage da izgura celu utakmicu u visokom ritmu, Partizan bi bio mnogo bliži drugom golu.

NEMANJA JOVIĆ (do 66.) 6 - Slabo. Kao što igra slabo od početka sezone. U prethodna dva derbija je bio možda najbolji igrač Partizana, ovog puta je pravio dosta bespotrebnih poteza, suvišnih driblinga, padanja posle duela... Može i mora Nemanja Jović mnogo bolje u nastavku sezone!

Rikardo Gomeš (©Starsport)Rikardo Gomeš (©Starsport)

RIKARDO GOMEŠ 6,5 - Možda i tragičar derbija kada je Partizan u pitanju. Kolosalnu šansu je promašio sredinom drugog dela, kada je možda bilo bolje da je odigrao pas za potpuno samog Uroševića. I u prvom delu je previše pokušavao sam, na silu, nije mu išlo ove večeri, iako je sve drugo, od zadržavanja lopte, nastavljanja napada ponovo radio kako treba.

IZMENE

KVINSI MENIG (od 66.) 5,5 - Potpuno ništa. Ušao u igru umesto Jovića da po tom boku donese dodatnog ubrzanja i direktnim napadim stvori još više problema odbrani Zvezde, a nije uradio aposolutno ništa. Videlo se i pre derbija koliko je gledao publiku da je impresioniran ambijentom i to ga je potpuno ukočilo.

NIKOLA TERZIĆ (od 66.) 7 - Hrabrost, agresivnost, otresitost, sve je to pokazao momčić koji je debitovao na derbiju. Povukao je nekoliko dobrih akcija, a desetak minuta pre kraja imao solo prodor i lep šut koji je prozujao tik pored stative.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (od 72.) 6,5 - Ušao je da zatvori sve prilaze golu Partizana, to je uglavnom i uspeo, ali on je trebalo da bude i ispomoć u skoku, gde je odbrana Partizana zakazala kod primljenog gola.

FILIP HOLENDER (od 87.) - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER

ALEKSANDAR STANOJEVIĆ 7

Prvih 20 minuta je najslabiji deo igre Partizana i tada se činilo da se derbi neće dobro završiti po crno-bele. A onda, odjednom je Parni valjak ubacio u nekoliko brzina više i u većem delu meča je bio bolji tim. Utisak je bio da su crno-beli bili bliži drugom golu nego Zvezda izjednačenju, ali opet to pravilo da kada se šanse neiskoriste - stiže kazna. Agresivnost, trčanje, pa i kombinovanje, stvaranje nekoliko odličnih prilika, sve su to igrači Partizana odradili kako je Aleksandar Stanojević tražio. Međutim, na semaforu je ostalo da trener crno-belih ni ovaj derbi po povratku u Humsku nije uspeo da dobije.


tagovi

165. večiti derbiFK PartizanBibars NathoRikardo GomešAleksandar MiljkovićIgor VujačićSiniša Saničanin

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara