Ksander Severina i Mateus Saldanja (MN Press)
Ksander Severina i Mateus Saldanja (MN Press)

Partizan odbio 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 19:05

Italijani i Belgijanci slali ponude, ali bilo je kasno...

Odavno je spuštena zavesa na zimski prelazni rok, prašina se slegla, ali neke priče su ostale neispričane. I neki transferi nerealizovani.

Tako danas italijanski mediji pišu o ponudama u Humskoj 1 koje Partizan nije hteo ili smeo da prihvati

Izabrane vesti

Verona je bila ubedljivo „najluđi“ italijanski klub tokom zimske pijace. Promenili su „pola tima“ i u finišu jurili pojačanja na sve strane. Poslednjeg dana prelaznog roka su doveli nekolicinu pojačanja među kojima i Stefana Mitrovića iz Crvene zvezde za 1.300.000 evra. Ali pre njega su hteli i pojačanje iz Partizana.

Tutomerkato otkriva da je Verona nudila Partizanu 2.000.000 evra za holandsko krilo Ksandera Severinu ali da su crno-beli odbili i istakli da igrač nije na prodaju. Razloge su objasnili rečima da su klub već napustila dvojica bitnih igrača i da ostali nosioci igre nisu na prodaju. Da podsetimo, Kristijan Belić je otišao u AZ Alkmar, a Mihajlo Ilić u Bolonju, a klub je na njihovim prodajama inkasirao oko 8.500.000 evropskih novčanica.

Italijanski portal pozivajuće na izvore iz Verone piše i da je Partizanov prvi strelac Mateus Saldanja bio tema o kojoj se pričalo na Apeninima. Za njega je bio zainteresovan Torino ali iz istih razloga nije došlo do konkretnih razgovora. Torino nije ni slao zvaničnu ponudu ali zato jeste beglijski Gent. I bio spreman debelo plati za Brazilca.

Belgijski klub je u januaru zaradio ogroman novac. Ne računajući bonuse, inkasirali su 43.500.000 evra od prodaja Gifta Orbana i Malika Fofane u Lion, Huga Kujpersa u Čikago i Đorđija Čakvetadzea u Votford. Na ime bonusa u budućnosti, od Fofane i Orbana mogu da inkasiraju još oko 15.000.000 evra.

Ali su ostali bez skoro cele ofanzivne linije i bila su im potrebna pojačanja za kojima su panično jurili kako se bližio kraj prelaznog roka. U toj trci su nudili Partizanu 10.000.000 evra za Saldanju ali klub iz Humske nije smeo da ostane bez prvog strelca pred nastavak prvenstva i morao je da odbije ponudu. Uz obećanje da pregovori mogu da se nastave na leto.

Gent je na kraju doveo samo jednog napadača pošto je uložio 7.000.000 evra u 18-godišnjeg Momodua Sonka iz švedskog Hekena. Ali rezultati ispaštaju pa Gent ima samo jednu pobedu i čak sedam poraza na poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Mateus SaldanjaKsander Severina

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara