©Star Sport
©Star Sport

Partizan odbio Tuluzovih 2.000.000 evra za Vujačića

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 19:29

Čekaće se neka naredna ponuda

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ptuja)

Promena trenera, promena statusa i eto Igora Vujačića u evropskom izlogu. Za razliku od perioda po dolasku u Partizan, sedenja na klupi ili tribinama tokom mandata Sava Miloševića, centralni štoper Partizana je pod komandama Aleksandra Stanojevića odigrao sezonu života i privukao pažnju inostranih klubova. Toliko da za njega stižu milionske ponude.

Izabrane vesti

Jednu takvu, u iznosu od 2.000.000 evra na adresu reprezentativca Crne Gore poslao je Tuluz. I to pre nekoliko sedmica, dok se sa u dvomeču baraža sa Nantom borio za povratak u francuski elitni rang. Bez obzira što nije uspeo da se vrati u Ligu 1, ostao je zaljubljen u Vujačića i želeo da ga angažuje, ali stav čelnika crno-belih bio je da 26-godišnji Podgoričanin nije na prodaju. Bar ne u letnjem prelaznom roku.

Iz dva razloga. Prvi: završetkom sezone istekla je pozajmica Svetozara Markovića, mladi reprezentativac se vratio u Olimpijakos, zbog čega je procenjeno da bi odlazak i drugog štopera iz odbrambene linije sa najmanjim brojem primljenih golova u Superligi predstavljao prevelik rizik u fazi formiranja tima za naredni takmičarski ciklius. Drug, usko povezani: izričit zahtev trenera Stanojevića da ima na raspolaganju Vujačića makar još šest meseci.

Poštujući želju struke, u Humskoj 1 su odlučili da odbiju ponudu Tuluza i sačuvaju Igora Vujačića za start kvalifikacija za Ligu konferencija, kao i za jesenji deo prvenstva, u kome se nadaju da će biti ravnopravniji takmac Crvenoj zvezdi nego u prethodna četiri slučaja.

"Ako budu adekvatne ponude za svakog igrača, nemam nikakav problem da ode bilo ko. Samo, na vreme. Mada, živa stvar je prelazni rok. Kad budu došla dvojica napadača bićemo popunjeni na svim pozicijama, pa u slučaju dobre ponude može da ide ko hoće. Samo jedan ne može. Igor Vujačić. Iako je imao ozbiljnu ponudu, međutim, već smo ostali bez štopera Svetozara Markovića. Kasnije, u decembru, može i on. Sad – ne. Mnogo bi nam bilo da nas dva štopera napuste u istom prelaznom roku", pojasnio je Stanojević u razgovoru sa novinarima tokom priprema u slovenačkom Ptuju.

Prema nezvaničnim informacijama, identičnu sumu od 2.000.000 evra za Vujačića je ponudio i jedan klub iz Rusije.

Očigledno, nedovoljno da sad odobrovolji rukovodstvo Partizana. Pogotovo što se na Topčiderskom brdu nadaju da bi posle sezone u kojoj je igra redovno od kraja oktobra (26 utakmica) i bio iznenađujuće efikasan (pet golova, dve asistencije), njegova cena mogla (i) da (po)raste.



tagovi

Igor Vujačić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara